1.12.05

Kylmä maa

Suomen Mielenterveysseura on ilmaissut huolensa turvapaikanhakijoiden kohtelusta. Viesti tuli keskelle työministeriön ja sisäministeriön hiljalleen päivän valoon tullutta kiistaa siitä, kumpi ministeriö hallinnoi maahanmuuttajia. Lapsi taisi pudota hankeen, kun aikuiset kiistelivät siitä, kumpi kantaa pesuvatia saunasta tupaan. Joku sivustakatsoja neuvoo, että lapsi jätetään pakkaseen sen sijaan että pesuvadissa jököttävä ipana kiikutettaisiin sisätiloihin.
Suomi on tyly ja kylmä maa ulkomaalaiselle, ainakin siinä tapauksessa, että ulkomaalaisella ei ole tukuttain rahaa tai ettei hän ole maailmanjulkkis. Köyhä, yksinäinen afgaanipoika saa kaikessa rauhassa hytistä farkkutakissaan ja nappaskengissään Helsingin räntäsateessa kenenkään asiasta kiinnostumatta. Kukapa siitä olisi kiinnostunut, että poika on kokenut talebanien julmuuksia ja että hän on yksin vieraassa maassa ja että hänellä on ikävä läheisiään.
Onneksi on Mielenterveysseura, meidän oma Samu-sirkkamme, jolla ilmeisesti on arvojen diversiteettiä, tarkoitan, että he muistuttavat meitä inhimillisyydestä, joka tuppaa tässä voiton maksimoinnin maassa tippumaan arvojen Top 5 -listalta kokonaan.
Maahanmuuttajalle on kuulemma juhlaa, jos joku suomalainen hymyilee hänelle. Hymy ei maksa mitään. Jos uskaltautuu kuorestaan, voi saada itselleenkin paljon, voi saada jopa ystävän.

Ei kommentteja: