17.11.06

Ohi on helppo mennä ja ajaa

Tänään Tarjuska kertoi blogissaan tilanteesta, jossa tahdistinpotilas pyysi apua, kun huono olo oli yllättänyt. Tarjuskalle itselleen tavallaan tuttu tilanne.
Olen usein nähnyt ohi rientäviä ihmisiä Helsingissä. Maassa makaavalta ei kysytä, mitään, ei auteta mitenkään.
Talvella ihminen voi kuolla hankeen. Täytyykö etiikkaan opettaa oikeussalin kautta? Heitteillejättö on rikos.
Usein ohi menevä selittää itselleen, että siinä makaa sammunut. Päihtymys ei ole peruste jättää ihmistä ilman apua. Sitä paitsi: päihtyneenä ihminen usein on alttiimpi sairauskohtauksille ja onnettomuuksille ja vielä lisäksi paleltumiselle.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eniten vielä harmitti takana tulevan auton porukka, kun olivat niin tyrmistyneitä, kun eivät päässeet sulavasti ohitsemme. Kerrankos sitten sattuu omaan nilkkaa ja huomaa ettei ehkä ketään autakaan,kun apua tarvitsee. "Sillä jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa...." Niinhän sitä laulussakin sanotaaan.

Unknown kirjoitti...

No huh huh. Musta tuntuu, että tässä viime päivien aikana on tapahtunut vaikka mitä pönttöyksiä ja välinpitämättömyyden osoituksia!

---
Anteeksi Kirsi huolimaton kommentointini. Iltatähti oli pari päivää kipeänä ja otimme rennosti: siksi en jaksanut laittaa niitä kuvia.

KirsiMy kirjoitti...

Ihmiset käyttäytyvät joskus kummallisesti; kiire on päätöntä lajia. Kiire saattaa omalta kohdalta loppua päivänä minä hyvänsä.

Niinpä, Neulekirppu, välinpitämättömyys huolestuttaa.
Arvosi ovat kohdallaan, Neulekirppu: elämässä on jopa blogejakin tärkeämpää tekemistä :)

Paperivuorineuvos kirjoitti...

olen miettinyt vuosia sitä, onko oikein viedä putkaan humalaisia. Useimmitenhan he eivät ole tehneet mitään pahaa muille kuin itselleen. Minulle läheinen henkilö kuoli putkassa, eikä hän suinkaan ole ainoa.

KirsiMy kirjoitti...

Suomessa laki on selvä: hoitoa pitää antaa, potilasta ei siis saa ensin viedä selviämään. Putka on koitunut monen kohtaloksi aikaisemmin.

Alkoholimyrkytykseenkin voi kuolla, joten ongelmaa tuskin tulee hirvittävän herkästi, kun perusasia on poliisille selvänä.

Oma kokemukseni on, että hätäkeskuksen päivystäjät osaavat tarkasti selvittää, kenet lähettää paikalle, jos paneudumme heidän kysymyksiinsä.
Pahinta on mielestäni kävellä vain ohi.