4.2.07

Herrat perustuslakia jyrsimässäStakesin terveystaloustiedeyksikön Chessin johtaja Markku Pekurinen on lämmittänyt uudelleen Sitran Esko Ahon idean ylipainoisten suurista terveyskeskusmaksuista. En tiedä, voiko perustuslainvastaisia ajatuksia ajatella. Jos voi, nämä herrat ovat ideoineet sellaisen.
Markku Pekurisen kuva Kirsi Myllyniemi; ESko Ahon kuva Aki Paavola/Sitra.

4 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

No herroillakin tuntuu tuota massaa olevan yli joidenkin normaali bmi -rajojen , mutta heillä onkin varaa käydä yksityisellä..
Haluavatko he luoda Suomeen uuden "terveiden yhteiskunnan", minne jää inhimillisyys ja se rikkaus mikä erilaisuudesta syntyy ??
Ottavatko he vastuun siitä että aletaan tekemään jo sikiöaikaisia seulontoja ja seulomaan pois geneettisen taipumuksen lihavuuteen omaavat ??
Eikö todellakaan Sitrassa ja Stakesissa ole mitään muuta parannettavaa annettavana Suomen terveydenhuollolle..
Pitäsikö tässä lainata nuoruuteni kuuluneen bändin slogania " Tule apuun Anja!" ( anteeksi en kuolemaksenikaan saa nyt päähän yhtyettä)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Jotkut ideat ponnahtavat sitkeästi uudelleen ja uudelleen julkisuuteen huolimatta siitä, että ne ovat kestämättömiä tai julmia.

Tarjuska kirjoitti...

Tuli taas vain mieleeni, että kun herra E.Aho sairastui itse umpilisäketulehdukseen, niin minnekäs herra E.A meni hoitoon...Kirralle elinsiirto-ostastolle, jossa poti samaan aikaan rintasyöpäpotilaita ja maksasiirtopotilaita samalla osastolla. Tuota hoitoa ei varmaan olisi ketään muu saanut samaisessa laitoksessa ja osastolla kuin silloinen pääministeri. Mitäkö on tasa-arvo ja ylilihavuus on sairaus siinä missä mikä muukin eli jos katsotaan itse aiheutettuja sairauksia, niin niitähän ihan oikeastikin löytyy ja ei tämä oli pahin.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tarjuska, oletko lukenut Orwellin Eläinten vallankumousta? Jos et ole lukenut, lue ihmeessä. Olemme tasa-arvoisia, Jotkut tosin ovat tasa-arvoisempia kuin toiset ;)
Oma huomioni kiintyy ajatukseen, että ylipaino olisi pahin terveyttämme uhkaava asia. Väestön ylipainon nousu on tilastoillisesti katsoen huolestuttava uhkakuva, mutta tilastollisen ylipainon taustalla on, ei vain tiu syitä, vaan suorastaan leegio. Sen sijaan, jos terveysuhkiin tahdotaan puuttua, vielä ei ole tupakkateollisuuttakaan saatu maksamaan aiheuttamaansa ongelmaa. Samoin voitaisi tyydyttyneen rasvan tuottamista ja raaka-aineena käyttämistä verottaa. Nämä toimenpiteet ohjaisivat kulutusta paremmin kuin stasilainen kyttäysmalli, joka seuraa ilman muuta Ahon–Pekurisen ehdotusta :)