21.5.07

Aleksis Kiven rotat Stadin uusi turistinähtävyys

Olimme tänä iltana Kansallisteatterissa. Viettelyksen vaunu oli kyllä hyvä ja ajatuksia herättävä näytelmä, mutta tällä kertaa voiton siitä vei se näytelmä, jota seurasimme väliajalla teatterin ikkunasta.
Moista rottayhdyskuntaa en tottapuhuen ole missään itse nähnyt ennemmin. Rotat ovat ilmeisesti niin viisaita, että ne selviävät hengissä aivan keskellä Helsinkiä monenkaan huomaamatta.
Laitakaupungin asukkaana olen silloin tällöin havainnut rottia jätekatosten tietämissä ja siskoni päivitteli Malmin rottayhdyskuntaa, mutta Kansallisteatterin ja Ateneumin, Fennian ja Rautatieaseman välisellä torilla kansallisrunoilijan patsaan ympärillä. Hyi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yäks...Vai on Aleksis Kiven patsaallakin rottayhdyskunta. Mummojen lintujen ruokinta lisää tuota rottayhdyskuntaa vähän monella alueella. Vasta pari viikkoa sitten oli naapurirappumme edessä mehevä rottapaistiehdokas naapuriemme kissoille. Emme jääneet seuraamaan näytelmän loppua.

KirsiMy kirjoitti...

No, kiinalaisista keittokirjoista vähän uusia ohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, unohdin eilen mennä katselemaan niitä rottia, vaikka kulmilla liikuin. Tänään en viitsi, kun sataa.

Eikös niiden rottien hävitystoimet ole jo alulla? Ainakin suunnitteilla, olin lukevinani jostain.

KirsiMy kirjoitti...

Joo, hävitys on kuulemma alullaan. No, luultavasti rottia riittää Helsingin keskustassa.
Meillä Puistolassa moni rähjää, kun kissat juoksevat vapaina. Minä olen sitä mieltä, että ikävämpää on, kun rotat juoksevat vapaina. Sydäntä kylmäsi, kun keskimmäinen oli vauva ja pihalla nähtiin rotta.

Unknown kirjoitti...

Yäk.

Suuri eläintietosanakirja tietää kertoa, että rotat menevät läpi mm. betonista....

KirsiMy kirjoitti...

Siellä Kansallisteatterissa rottia tiiraillessamme eräs nainen kertoikin juuri oman kokemuksensa siitä kuinka rotta nakersi tiensä hänen asuntoonsa. Sanoi pitävänsä vessan oven kiinni ja pöntön kannen samoin.