29.5.07

Tasapuolista on

Katselin tänään telkkarista suoraa lähetystä, jossa eduskunta keskusteli budjettiraamista. Keskustelu oli yllätyksetön. Tai siis muuten, mutta Keskustan Mika Lintilä hauskuutti meidän perhettämme toteamuksellaan, että perintöveron poisto koskee niin köyhiä kuin rikkaitakin. On mukavaa, kun huumori kukkii eduskunnassakin.

7 kommenttia:

Neulekirppu kirjoitti...

perintövero olisi pitänyt ennenkaikkea koskea tavallisia perheitä. On käsittämätöntä, että kertaalleen maksetun kodin joutuu lunastamaan uudelleen valtiolta omakseen. Se on köyhälle isompi ongelma kuin rikkaalle. Itse tai puolisoni ainakin tekisimme konkurssin, jos joutuisimme nyt sellaisen tilanteen eteen.

Neulekirppu kirjoitti...

Siis perinöveron poiston olisi pitänyt koskea ennenkaikkea tavallisia perheitä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Se, mikä meitä nauratti niin mahdottomasti, oli, että köyhät eivät yleensä peri mitään. Tavalliset ihmiset saattavat toki jotain periä, yleensä sen asunnon. Jonkun pitäisikin ilmeisesti nyt kirjoittaa uuden hallituskauden sanakirja, selittää siis, mitä poliitikot milläkin puheella ja sanalla tarkoittavat.

Köyhyys on niin suhteellista, Neulekirppu. Tavalliset ihmiset eivät ole köyhiä. Kun kuukausittainen käytettävissä oleva raha vuokriin, ruokaan, hygieniaan, terveyteen, koulutukseen, hupiin ynnä muuhun on korkeintaan 1000 euroa, alkaa olla asiallista puhua köyhyydestä.

No, nyt perintöveron poisto tosiaan taitaa kohdentua menestyviin pk-yrityksiin ja samaan aikaan poliitikot puhuvat niukkuuden jakamisesta.

hpy kirjoitti...

Perintoveron poistaminen on minusta aivan luonnollinen asia. Jos joku on elamansa aikana pystynyt saastamaan jotain, ostamaan asunnon tms, se tarkoittaa periaatteessa etta han on tehnyt tyota ja maksanut veroa jo kerran (ainakin). Miksi hanen perillisensa, yleensa lapset, pitaisi maksaa samasta tyosta veroa uudestaan vain siksi etta edesmennyt on kuollut? Onko se oikein?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kai sinäkin kuitenkin Hpy näet, miten suuri humoristi tämä Mika Lintilä on?

hpy kirjoitti...

Huumoria on monenlaista, emme aina ymmarra kaikkea. Minun on vaikea sanoa, en ole koskaan ennen edes kuullut puhuttavan tuosta miehesta.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Minulle tämä yksi perustelu jo kertoi, että kyseessä on mies, jolla on humoristin kykyjä. Itsekään en ole koskaan ennen kuullut kyseista puhujaa.
Muutenkin tuo ulkoisesi aika puiseva keskustelutilaisuus osoittautui virkistäväksi.
Vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilä analysoi välittää-sanan merkityksen muuttumista politiikassa. Ennen sillä hänen mukaansa tarkoitettiin heikommista huolehtimista, nyt sillä tarkoitetaan rahan välittämistä pienituloisien lapsiperheiden tulonsiirroista hyväosaisille.

Olin lopulta kovin pahoillani, kun ihan koko lähetystä ei televisioitu.