24.6.07

Joutilaisuuden haaste


Muutaman päivän juhannusvapaakin voi olla liikaa; kaikki eivät kestä toimettomuutta.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vaara itsensä ja ajatustensa kohtaamiseen on toimettomuudessa liian suuri. ;D

KirsiMy kirjoitti...

Näin on, Neulekirppu.
Samoin lähimpien kohtaaminen saattaa ottaa koville.

Olimme tänään pienellä etelänmatkalla eli kävimme Tallinnassa. Laivalla aamiaispöydässä jouduimme kuuntelemaan jonkun miehen ja naisen riitaa; pariskunta ei ollut humalassa, mutta koko menomatkan ajan he näkyivät riitelevän.
Yhteinen loma voi olla kova koettelemus.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaankin näinkin voi olla, jos toiveet ja tarpeet eivät käy lomalla yksiin. Onneksi itse kestän myös toimeettomuutta. Luulempa, että suurimman syyn noihin riitoihin aiheuttaa alkomahooli tai sitten lomalla kun pitää ehtiä aivan liian paljon siirtyä paikasta toiseen, eli ei ehditä levähtää ja nauttia siitä lomasta. Toisilla voi olla kiirus toiseen päähän Suomea tai jopa rajan yli ja sitten takaisin kotiin ja mitään ei sitten ole ehtinytkään lomasta nauttimaan. Oliko teillä onnistunut matka? :)

KirsiMy kirjoitti...

Tarjuska, luulen, että jotkut ihmiset ovat "aina" töissä eivätkä juuri koskaan ennätä kohdata läheisiään. Työkin saattaa vieraannuttaa heitä läheisistämme, jos emme pidä varaamme. Kun loma sitten tulaa, ja oikeasti joutuu kohtaamaan läheisensä heidän vikoineen, ongelmineen ja rajoittuneisuuksineen, lähelläolo alkaa ahdistaa, harmittaa, tympiä...
Luulen, että tätä ongelmaa vastaan vielä joku silloin tällöin tarttuu tuoppiin.

Kiitos kysymästä, matka oli hyvä, tuollainen päivän mittainen etelänmatka on uskomattoman virkistävä, paitsi jaloille. Jalat olivat aivan tohjona sen jälkeen, kun olimme kävelleet monta tuntia vanhankaupungin huoloilla teillä. Etukäteen lapset purnasivat siitä, että emme mene Ruotsiin ja että menemme vain päiväksi, mutta tulomatkalla hytissä kaikki tuntuivat olevan iloisia ja tyytyväisiä.
Näköjään loman ei välttämättä tarvitse olla kovin kallis (tai tuleehen se viisihenkisen perheen loma aina kalliiksi). Matkat maksoivat S-etukortilla netissä maksaen muistaakseni 51,30 koko porukalta, sillä meillä oli yksi vapaalippu. No, tulomatkaksi otimme hytin ja sen hinta tuli sitten lisäksi, vajaa 30 euroa.
Löysimme netistä viron kielen sanaston ennen matkaa ja siitä opettelimme vähän viroa, vaikka paikallisethan osaavat hyvin suomea. Englantia ei ole kiva puhua kielisukulaisten kanssa. No, vaatimattomaksihan tuo juttelu jäi, mutta alkuun päästiin. Pojat kulkivat omia teitään. Me kävimme taidekaupoissa katselemassa grafiikkaa, ihailemassa paikallisia, joskin parasti rapistuneita, kirkkoja ja vanhankaupungin muita rakennuksia ja aloimme suunnitella ensi kesäksi matkaa Riikaan.