14.6.07

Mummolle ja paapalle puhelin


Tänään joku vinkkasi minulle, että markkinoille on tullut puhelinmalli, jonka perään olen kysellyt: yksinkertainen, vanhuksille sopiva Emporia Life, jolla voi lähinnä soittaa puheluja. Puhelin sopii myös ihmisille, joiden näkö tai kuulo on heikentynyt. Hienoa, upeaa.
Lisäksi puhelimessa on turvapainike. Hintaa luurilla on 229 euroa.
Tähän ei Nokia pystynyt.

10 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Onkos tuossa puhelimessa joku voimakkaampi kuuluvuus kuin tavallisessa matkapuhelimessa? Tosinhan mummot eivät välttämättä mitään multimediajuttuja ja kameroita tarvitse kännyköissään, vaan juuri sellaista laitetta, jolla voi näppärästi ja helposti soittaa lähisukulaisilleen tai pyytää apua tarvittaessa. Toivottavasti tämä olisi käytännössä sellainen malli. Aika kallis kuitenkin.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tarjuska, katso tuota linkkiä.
Puhelimessa on tosiaan kovemmat äänet, kovemmat soittoäänet ja kovempi kuunteluääni. Lisäksi se värisee tavallista tehokkaammin ja vieläpä vilkkuu soidessaan, joten sen pitäisi olla aika hyvä nimenomaan heikkokuuloisille.
Puhelimella pystyy myös lähettämään tekstiviestejä, se muistuttaa synttäreistä, sen osoitekirjaan voi lähettää puhelinnumeroita... Mikään multsikkakänny se ei ole ja hintaakin sillä on. Toivottavasti se kestää hintansa edestä.

Rita kirjoitti...

Hieno juttu! Voisi anopille ajatella... Kiitos tiedosta.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Toivotaan, että tuote on hyvä. Kannattaa kysyä hankintavaiheessa, miten huolto on järjestetty ja millainen takuu.

Halo Efekti kirjoitti...

Hei,

Sinä kun olet toimittaja Kirsi niin voisitkoa ajatella tekeväsi sellaista juttua missä kysyisit Nokialta suoraan että miten se perustelee uusien yritysarvojensa puitteissa sen ettei se vuosikausien painostuksesta ole saanut tällaista mummopuhelinta aikaiseksi. Minua ainakin kiinnostaa.

Ettei vaan olisi sellaiset arvopuheet taas liirumlaarumia?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Olen muhittanut tuota ajatusta luvattoman kauan, Halo Efekti. Juttuidea ei sinänsä ole mitenkään uusi. Tämäntyyppisiä juttuja on silloin tällöin ollut lehdissä, mutta niistä on puuttunut jotain, sillä ne eivät ole onnistuneet osoittamaan ongelmaa niin kuin se näyttäytyy tavallisen ihmisen arjessa.
Saattaa olla, että tätä pyöritellessäni jo keksin, mistä naruista pitää vetää. Onhan tuo nyt kumma juttu joka tapauksessa.

hpy kirjoitti...

Tuo on varmaan hyva.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Hpy, jos laatu on hyvä, laitteesta saattaa tulla myyntimenestys, sillä kilpailua ei näillä markkinoilla tosiaankaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Pääsin näkemään ja kokeilemaan tuota www.coline.fi -sivulla olevaa Emporia Life -puhelinta yhdessä esittelytilaisuudessa Helsingissä. Se todellakin sopii erinomaisesti sekä ikäihmisille että toimintarajoitteisille. Lisäksi tuo hätäpainike on usein jopa parempi kuin perinteinen rannekepainike, koska se ei ole sidottu tiettyyn tilaan vaan toimii kaikkialla missä kännykkäkin toimii. Pieni mutta joskus merkityksellinen ominaisuus on, että siihen käy akun tilalle myös tavalliset sauvaparistot, jos latausmahdollisutta ei satu olemaan. Todella hyvä ikäihmisille suunniteltu kännykkä, ei voi muuta sanoa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Anonyymi, puheenvuorosi haiskahtaa mainokselta. En nyt poista sitä, koska se sisältää sen verran tietoa. Hartaasti toivon, että kommenteissa käytetään bloggaajanimiä tai oikeita nimiä, jotta kaikki tiedämme, kenen kommenttia luemme.