27.6.07

Talouspiirit innossaan Kinnusen leikkausmallista

Halo Efektin blogista löytyi Taloussanomien linkki. Jutussa on pääpaino talouden tehostamisen intomielisissä kannattajissa, mitenkäs muuten. Linkin päästä voi käydä lukemassa, miten rahamiehet ajattelevat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin. Media käyttää termiä "tutkimus" artikkelista, jota ei ole julkaistu missään. Kuopion yliopisto ilmoittaa, että Kinnusen tutkimukset ehkä julkaistaan vuoden 2007 lopulla.
Orwell hymyilee haudassaan.

KirsiMy kirjoitti...

Nyt tartut mielenkiintoiseen asiaan, Pekka.
Sanalle tutkimus pitäisi kiireimmiten keksiä synonyymejä suomen kieleen, sillä tutkimuksella tarkoitetaan esimerkiksi lääkärin potilaalleen tekemää tutkimusta, jonka tuloksena syntyy diagnoosi.
Tutkimus-sanaa käytetään erittäin yleisesti myös gallupeista, joiden analyysimenetelmät ovat tilastotieteellisiä. Esimerkiksi Valitut Palat -lehti ja Yleisradio teettävät tämänkaltaisia galluptutkimuksia (tai taloustutkimuksia), jotka eivät ole varsinaisesti tiedettä, vaan mielipideanalyysiä, jossa työkalu on lainattu tieteen puolelta. Silti näistä gallupeista käytetään tutkimuksen nimeä, kai paremman puutteessa.
Vihdoin viimein tutkimuksella voidaan vielä tarkoittaa tieteellistä tutkimustyötä. Tieteellinenkin tutkimustyö voi olla joko vapaata akateemista tutkimusta tai, nykyisin entistä useammin, tilaajan tarpeista nousevaa, tiettyyn tarkoitukseen tilattua tutkimusta, jonka tietysti tulee täyttää tieteellisen tutkimuksen tieteelliset ja eettiset mitat, mutta tutkimuksen lähtökohdat ja teoriat valitaan kai usein tilaajan melko konkreettisiin tarpeisiin.