7.6.07

Valokuvatorstai: Kone


Koneet myyvät Helsingin paikallisliikenteen rautatieasemilla suklaapatukoita ja virvoitusjuomia, joita junien myöhästellessä voi ostaa energiavajeeseensa.
Valokuvatorstain aiheena on tällä viikolla Kone.

18 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Suklaakone on varmaan yksi parhaimmista koneista!

KirsiMy kirjoitti...

Joo, tai sitten pahimmista houkutuksista, varsinkin nälkäiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäähän se nälkäkin tyydyttää ja jos ei pihviä satu olemaan käsillä, niin suklaa antaa ensiavun!

KirsiMy kirjoitti...

Näin se menee, SusuPetal.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavasta kommentistasi Valokuva torstaissa.

Unknown kirjoitti...

Joo tämä on sarjassamme tarvitaanko tällaisia koneita? tai paremminkin pitääkö näissä koneissa olla niin epäterveellistä purtavaa?

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos, Hilkka.
Neulekirppu, juuri näin ja vielä jatkaakseni sarjaa: miksi niiden täytyy olla tällaisissa paikoissa? Omalla asemallammekin kilpailee tällä hetkellä pieni kahvilayrittäjä ja tällainen automaatti keskenään.
Nuo patukoiden sisältämät energiamäärät ovat uskomattomia; ne vastaavat oikeasti kunnollista ateriaa, vaikka niiden ravintoarvot ovatkin heikot.

Allyalias kirjoitti...

Nuo ovatkin kivoja automaatteja. Tosin huonojakin yllätyksiä on tullut, kun on mennyt ostelemaan sisältöä tuntematta.

Mutta suklaa on onneksi aina varma vaihtoehto!

Rita A kirjoitti...

Aika monissa kouluissa on automaattien epäterveellinen sisältö älytty vaihtaa terveelliseksi, esim. sämpylöitä ja hedelmiä.

KirsiMy kirjoitti...

Joo, positiivinen ihminen olisikin pistänyt kuvan Helsingin rautatieaseman hedelmäkojusta. Siinä olisi ihmiskäyttöinen hedelmäkone. Itse ihan vilpittömästi näläntunteen iskiessä kaupungilla syön mieluummin hedelmän tai ruisleivän palan kuin suklaapatukan. Syön mielelläni myös suklaata, mutta en nälkääni.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsenlapsen kanssa katsottiin, kun mies tuli ja avasi automaatin ja syötti sen uumeniin uudet tuotteet. Samalla hän merkitsi tilikirjaansa, mitä oli mennyt eniten, mitä vähiten ja mitä siltä ja väliltä.

Lapsenlapsella oli olo kuin kaupassa karkkihyllyn luona. "Autuus" lähellä, mutta tavoittamattomissa. En ostanut, kun ei ollut namipäivä eikä vanhempien säännöistä ole mummolassakaan lipsuminen... (Ihan vähän teki mieli lelliä lasta, mutten tohtinut.)

KirsiMy kirjoitti...

Paju, olen ollut omalle äidilleni kiitollinen, kun hän on kunnioittanut kodin sääntöjä ja hellinyt lapsenlapsia muilla tavoin kuin syöttämällä makeaa ja rasvaista. Pohjanmaan-mummolamme on niin kaukana, että muutaman kerran vuodessa toistuva tankkaus ei ole haitannut.
Minusta teit hyvin, kun et antanut.

Liisa kirjoitti...

Näillä helteillä on hyvä, että on juoma-automaatteja, vaikka en ole niitä koskaan joutunut itse käyttämään. Aina ei ole kauppaa, mistä sen vesipullon ehtisi hakea. Sitä paitsi vesi jotenkin muuttuu kalliiksi pullotettuna. :)

Ja joskus tarvitsee sen energialatauksenkin, vaikka sitten suklaata.

KirsiMy kirjoitti...

En ole ihan varma, onko seillä lainkaan vettä...
Muuten, kun tuli puheeksi: kaikissa kouluissakaan ei enää ole vedenjuontipisteitä. Tällainen rakentaminen edistää sokerijuomien ja keinomakeutettujen juomien käyttöä ja nehän eivät ainakaan janoa vie.
Kuopuksen opettaja neuvoi ottamaan vesipullon mukaan kouluun. Itsekin täytän hanavedellä juomapulloni.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kuva ja loistava aihe, kun tekee heti mieli kommentoida.
Huvittavinta välipala-automaateissa on se, että useimmiten niiden nk. kevytvaihtoehdotkin ovat uskomattomia energiapommeja. Muiden tarjottavien energiamäärä saattaa tosiaankin vastata ihan kunnon ateriaa, kuten sanoitkin.
Ihanteellisinta olisi, jos automaateista saisi oikeasti terveellistä purtavaa välipalanälkäänsä, esimerkiksi hedelmiä.

KirsiMy kirjoitti...

Niin, Aimo. Ruisleipä ja tuoremehu olisivat tervetulleita.

Hansu kirjoitti...

Pienessä nälässä saattaa himo yllättää ja ostaa montakin patukkaa ja cocista ahneuksissaan. Terveyden kannalta ei laisinkaan hyvä.

Mutta miten pakkaisit ja saisit jonkin terveellisen tuotteen säilyväksi moiseen koneeseen?

KirsiMy kirjoitti...

Näin se juuri menee, Hansu.

Kansanterveyden kannalta tuollaisten automaattien sijoittelu sinne, missä liikkuu nälkäisiä ihmisiä on huono idea. Suklaapatukan jälkeen ei sitten olisi enää varaa oikein syödä ruokaa kotona nimittäin.

Tuoreen tavaran pakkaaminen on jossain määrin hankalaa, mutta luultavasti esimerkiksi banaanit säilyisivät varmaankin, samoin reissumies- ja ruispalatyyppiset sämpylät; vähärasvaisen sulatejuustonhan voisi kuluttaja laittaa leivän väliin pakkauksia aukoessaan.
Nykyisin on kaupoissa niitä hedelmä- ja marjavälipaloja, juomia pahvitölkeissä. Sellaiset säilynevät tuollaisessa jäähdytetyssä koneessa.
Olen aika varma, että koneet soveltuisivat terveellisemmillekin välipaloille. Yrittäjää voisi kepittää korkeammilla veroilla, jos tarjonta ei muutu. Suklaanostajatkaan eivät ahmisi liikaa, jos hinta olisi riittävän korkea (onhan se nytkin kaksinkertainen kaupan hintoihin nähden, vaikka työvoimakustannukset ovat kovin vähäisiä).