14.7.07

"Haluatteko yhteenvedon menyystänne?"

Sananjalka antoi loistavan ravintolavinkin. Kyseessä on Kuopion yliopiston liikuntalääketieteellisen tutkimuslaitoksen virtuaaliravintola. Tein heti pöytävärauksen ja tilasin nälissäni aika mukavan lounaan: annos kasvissosekeittoa, puoli annosta broileria ja jälkiruoaksi puoli annosta kermajäätelöä.
Ravintolan palvelu oli huippunopeaa ;) Sain myös erittelyn siitä, mitä olin nauttinut.
Yllätyin aika lailla sitä, miten roimasti rasvan saanti ylitti suositukset.

EnergyNet -sivustolla on paljon muutakin yhteiseksi hyväksi. Sieltä löytyy energiansaanti- ja tarvemittareita ja sivuilta saa myös ilmaisen personal trainerin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Virtuaalisyömisestä on tosi pitkä matka käytäntöön. Olen kokeillut. Itse- ja joukkokuria se vaatii. Tervetuloa Kuopioon oikeastikin eikä vain virtuaalitodellisuudessa.
Hyvää ruokahalua!

KirsiMy kirjoitti...

Totta, Sananjalka, että käytäntö on hankalampaa kuin virtuaalinen todellisuus. Eikä virtuaalihovimestari sitä paitsi kerro mitään rasvan laadusta, mistä myös on tärkeää tietää... Mutta painonhallintaan näiden sivujen palvelut ovat erinomaisia.

Kiitos tervetulotoivotuksista. En ole vuosiin käynyt Kuopiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä syön oikeaa (ei niitä traansseeja) rasvaa paaljooon yli suositusten (ei sitten pullaa, ym. kuin jouluna ja juhannuksena:)
Minulla oli vielä vuosi sitten neljä verenpainelääkettä, nyt yksi. Tänään oli paineet niin alhaalla, että pyörrytti. Suolavettä piti juoda. Pitää vissiin heittää se viimeinenkin pilleri huutsin nevadaan:)

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, höpö höpö.

Anonyymi kirjoitti...

No ei ne lääkäritkään usko, vaan ihmettelee. Ei ole kuitenkaan höpö, höpö. Valitettavasti(ko) se sitten on totta? Onko se niin vaikea uskoa, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää?

Medikalisoituneessa yhteiskunnassa lääkekomplikaatiot oli jo suuremmat, kuin itse sairaudet. Nyt olen osaksi oma lääkärini. Optimaalisesti ruuasta vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit,on myöskin luontaistuotteita laajojen puutosten takia, toistaiseksi. Sokerit ja insuliinit ei saa heitellä, rasvat ei niitä heittele ja rasvat voitelee ulkoisesti ja sisäisesti elimistön pitäen myös ihottumat kurissa ja kivut. Ei ole diabetes iskenyt, toistaiseksi, vaikka läheltä piti noilla diabetesliiton ja virallisten muka asiantuntijoiden ohjeilla. Uupuneet lisämunuaiset tarvitsevat suolaa ja kilpirauhanen täytyy hoitaa kunnolla. Verenpaineet ja kolestrolit pysyvät kurissa, kun hoidetaan syitä eikä oireita. Tämä näin lyhyesti.

Olen kuluttanut vuosia tutkimalla asioita löytääkseni apua lapsena sairastumaani krooniseen sairauteen ja lääkkeistä ja väärästä ravinnosta johtuviin lisäsairauksiin tai niiden uhkiin. Vammauttava sairaus yli 40 v. johon lääkäreillä ei minun kohdallani ole ENÄÄ paljon keinoja ollut tai ne ovat huonoja eli pillereitä pillereiden päälle vaan. Säälittävän tietämättömiä jotkut lääkärit. Nykyaikana potilaan PITÄÄ olla hyvin tiedostava tai jää hunolle hoidolle kun ja jos ei paremmasta tiedä, joskus. Ympärilläni näitä pahoinvoivia ihmisiä riittää. Älä sinä kuvittele, että Suomi on ihmisten kroonisten sairauksien hoidossa mallimaa ja suomalainen ruoka erinomaista ja ravitsevaa ja että kaikkeen vaivaan tarvitaan lääkkeitä:)

Kyllähän sitten sairaaloissa leikataan ja korjataan tehokkaasti jo pilalle menneitä jäseniä ja elimiä, kun hoidot on mitä on.

ja kaikki se tuska ja löytämisen ilo on sitten joidenkin mielestä höpö, höpö. Taidat olla itse höpö, höpö kaikkien tuulien vietävissä, vai:)

Kuoleman varjoista elämäniloon:)

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, kun tuollaisia mielipiteitä kuten ensimmäisessä kommentissasi esitit anonyymisti, on minulla täysi syy uskoa, ettei henkilö ainakaan tosissaan ole.
Potilaat on usein jätetty oman onnensa ja oman selvittelynsä varaan. En todellakaan pidä Suomen terveydenhuoltoa minään malliesimerkkinä. Suomi on mallimaa osalle kansasta, osalle ei.
Silti en todellakaan ole valmis halveksimaan lääketiedettä enkä suosittele uskomuslääketiedettä. Toivon sinulle ja läheisillesi hyvää terveyttä.

Toivon kuitenkin, että mikäli jatkat keskustelua, teet sen bloggaajanimelläsi, sillä en näe mitään syytä, miksi tätä keskustelua käytäisiin anonyymisti.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole tosiaan syytä jatkaa täällä enää keskustelua. Hyvää jatkoa vain uskomustesi parissa sinullekin.

KirsiMy kirjoitti...

:)