23.7.07

Uskomustietoa työttömyydestä

Väittävät, että työttömillä on alhainen koulutustaso.
Pieni arvaus- tai tietokilpailu: Kuinka monella prosentilla Helsingin työttömistä on akateeminen loppututkinto?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän ne väittää ylipainoisistakin. Olenko ainoa poikkeus? Olen työtön ja lihava, mutta pitkälle kouluttunut.

Arvauskilpailuun en osallistu.

KirsiMy kirjoitti...

Siis Obeesia, en tiedä löytyykö tilastotietoa siitä, mikä työllistyvien ja työttömien painoindeksi suhde on. Voisi olla mielenkkintoinen tutimusaihe (asiaa voisi verrata vaikkapa tupakoivien ja tupakoimattomien vastaaviin lukuin)...
Mutta voin vakuuttaa, että pitkälle koulutettu työtön ei ole niin outo lintu kuin yleinen puhetapa antaa ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Pitkälle koulutettu työtön ei taatusti ole harvinaisuus, ja monin verroin yleisempää on se, että koulutus menee "hukkaan", kun oman alan töitä ei vain ole saatavilla.

Prosentteja on vaikea heittää hatusta, sillä työttömyyteen vaikuttaa koulutusala. Työttömiä juristeja on tuskin lainkaan, humanisteja senkin edestä. Esimerkiksi Museoalan ammattiliiton jäsenistä työttömiä on 9,5 %, mikä taitaa olla jopa enemmän kun suomalaisista keskimäärin? (Voin olla väärässäkin.)

KirsiMy kirjoitti...

Helsingin työttömyysaste oli maliskuussa Tilastokeskuksen mukaan 7,0.
On ryhmiä, joita työttömyys kohtelee keskimääräistä kovemmin. Näihin kuuluvat esimerkiksi maahanmuuttajat. On tuo museoihimisten työttömyysprosentti siis kekimääräistä korkeampi ja tällaisista luvuista se akateemisten työttömien (pätkätyöläisistä nyt sitten puhumattakaan) armeija koostuu.
Mutta arvaus- tai tietokilpailu jatkukoon: kuinka suuri prosenttiosuus Helsingin työttömistä on siis (kokoluokka riittää, tarkkaa ajantasaista faktaa ei liene käsissä) akateemisen loppututkinnon suorittaneita?