20.8.07

50000 laskurilukema häämöttää


Olen pitänyt tätä verkkolehteäni syksystä 2005 lähtien.
Olen kiitoksen velkaa Kari Haakanalle ja Matti Lintulahdelle siitä, että pääsin liikkeelle, vaikka bloggauskimmoketta oli tullut lähipiiristä sekä Maijulta että Tarjuskalta ja tietenkin Hellapoliisilta, mutta hänen bloginsa nousu nyt on ollut aivan omaa luokkaansa.

En oikeastaan blogia perustaessani aavistanut, miten hidas media journalistisessa mielessä blogit on. Postaukset toki syntyvät yleensä nopeasti, mutta nehän ovat vasta osa asiaa.
Minusta kunnollinen blogimerkintä on hyvä vasta sitten, kun asiasta on syntynyt sellaista keskustelua, joka joko vie sitä eteenpäin tai valottaa sitä useammalta kannalta. Hyvää on myös se, että lukijat voivat puuttua suoranaisiin virheisiin kohtalaisen nopeasti.
Kirjoitan joskus aika herkistä aiheista. Siksi toivon, että vuorovaikutus avaisi silmiä ja antaisi blogissa kävijöille elämän rohkeutta.
Minulla on muitakin blogeja. Niissä vuorovaikutus ei aina ole yhtä vilkasta. Siksi kaikkein hartain kiitos teille kaikille, jotka kommenteillanne rohkaisette jatkamaan. Yritän ideoida jotain terveyttä edistävää arvontapakinnoksi näiden viiskymppisten kunniaksi.

25 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnea Kirsi ja kiitos hienosta blogista! On siunauksellista, että kaltaisiasi rohkeita ihmisiä on, joilla on sydän paikallaan!

KirsiMy kirjoitti...

Neulekirppu, hämmästyn aina, kun joku sanoo minua rohkeaksi. Kiitos kauniista sanoistasi.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan sinun innoittamanasi aloitoin itse bloggailun. Sinulla on hieno blogi ja hyvin ajankohtaisia ja tärkeitä sosiaali- ja terveysalan postauksia. Nämä asiat ovat tärkeitä saada päivänvaloon sekä myös herättää keskustelua niistä. Kiitos tästä sinulle Kirsi. Myös siitä, että olet vienyt tätä itselleni tärkeätä elinsiirtoasiaakin tätä kautta eteenpäin. Onnea paljon 50 000-lukemalle ja toivotaan monin kerroin vielä lisää kävijöitä blogissasi. :)

SusuPetal kirjoitti...

Onnea liki kahdelle vuodelle ja kiitos ajatuksia herättävistä teksteistäsi -ainahan emme ole olleet samaa mieltä, mutta ei se haittaa, kun keskustelijat arvostavat toisiaan.

KirsiMy kirjoitti...

Jaaha, Tarjuska, taas siis nolasin itseni julkisesti. Onneksi kaikki vapaaehtoinrn kirjoitteluni kanavoituu tähän bloggaamiseen enkä ole kirjoittamassa muistelmia. Niille nauraisivat naapurin hevosetkin, sillä en muista näköjään mitään oikein.
Ja kiitos sulle onnentoivotuksista ja kaikista hyvistä kommenteistasi, joita toivottavasti seuraavan viidenkympin aikana tulee paljon lisää.

KirsiMy kirjoitti...

Susupetal, kiitos jokaisesta kommentistasi. Siitäpä se keskustelu juuri syntyy, kun ei olle aivan samaa mieltä tai ei olla lainkaan samaa mieltä.
Jos nyt suoraan sanon: mieluummin keskustelen tai väittelen eri mieltä olevien kanssa kuin puristan tai puristaudun samanmielisten muottiin. En nyt itse kyllä muista muita erimielisyydenaiheita kuin tupakan, mutta ehkäpä olen unohtanut tai sitten en vain ole huomannut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on muitakin erimilisyyden aiheita, niistä ei vain VIELÄ ole keskusteltu :) Minulla ei ole omaa tätä nimimerkkiä vielä joten kielsit minua kirjoittelemasta tänne tai annoit ymmärtää niin tai jotain... Palailen joskus...

Ja onnea nyt sitten vain omien uskomustesi kanssa edelleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Kirsi, erityisesti empaattisesta suhtautumisestasi tavallisiin ihmisiin.

Olet rohkea ja ymmärtäväinen.

Kaura kirjoitti...

Onnea viisikymppisille myös minulta ja keskustelu jatkukoon!

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, se ravintorasvakeskustelu vaatii oman estradinsa. En tahdo täyttää tätä blogia kiistelyllä siitä, millaista rasvaa syödään. Tämä valinta on ihan blogin lähtökohta. Samalla lailla en käy kiistelemään kuhne-kylvyistä vaihtoehtona vaikka syöpähoidoille... Tämä keskustelu on jostain syystä ollut minulle liian vaikeaa ja ulkoistan sen mieluummin pääasiassa Mikael Fogelholmille, joka on ravitsemuksen ammattilainen. Vain silloin, kun puhutaan verisuoniterveydestä, postaan ravinnon rasvoista. Olen päättänyt, että pyrin pitäytymään siinä näkökulmassa.

Obeesia, ei taida pääosin olla vaikeaa suhtautua empaattisesti tavallisiin ihmisiin, kun kuuluu joukkoon.
Tai siis: joku tuttu on joskus sanonut erikoiseksi. Muumimamma aina sanoi tuollaiseen kommenttiin "Kiitos."

Kaura, kiitos tähänastisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, mikä saavutus, onnea viisikymppiselle (tuhansineen...), tulkoon käyntejä kiihtyvällä vauhdilla ja tuhansittain lisää. Kyllä täältä asiaa löytyy.

Keskustelu ilman omia mielipiteitä on mahdotonta (kuka tahtoisi olla tuuliviiri vailla näkemystä); on keskustelijoita ja on hymistelijöitä. Vaikka olisi kyse tieteellisestä argumentista, ei siihen aina yhtä suurta totuutta löydy. Se että osaa kuunnella ja vastaanottaa vastakkaisia näkemyksiä, varmasti laajentaa omaa ymmärrystä ja tapaa nähdä. Siihen (ikuisesti) pyrin. Eikä silti tarvi omista mielipiteistä/tiedoista luopua. Suvaitsevaisuutta kaikille, ja suuria korvia :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikael fogelholmhan pakenee oman arvovaltansa taakse ja vetäytyy vastuusta (vaikka on ollut ravintosuosituksia tekemässä). Ei hän osaa tai halua vastata hiilaritietoisten/t o d e l l a t i e t o i s t e n ihmisten yhä vaativampiin kysymyksiin. Kyllä sinä hänen blogiaan seuraat. Ei hyvältä näytä siellä eikä täällä.
Oletko muuten seurannut veteraaniurheilijan blogia? Hän on kansantajuisempi ja ymmärtää paljon paremmin näitä ´rasva-asioita` kuin Mikael, vaikka veteraaniurheilija onkin kahden leirin välissä. Hän yrittää saada oikeaa keskustelua aikaiseksi näistä asioista eikä kahden leirin bunkkereita.

Seuraavan kerran kun kirjoitan olen vaikka: Lady x :)

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos, Kutis.
Tässä blogissa uutiset usein ovat vain linkkien takana ja lähden aika lailla kolumninomaisesti ottamaan kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin täysin tietoisena siitä, että toisinkin voidaan (omaksi hämmästyksekseni) ajatella. Blogit ovat itselleni olleet mahdollisuus vaihtaa ajatuksia asioista, joista kirjoitan lehtijuttuja. Yleensä lehdissä tilaaja määrää näkökulman, mutta blogissa voin valita: kertoa oman mielipiteeni, kysellä, väitellä...

Blogien vuorovaikutteisuus on lositava asia, muutenhan olisi vain iänikuisia nettipäiväkirjoja, joissa joku syöttää omaa maailmankuvaansa ja toiset lukevat korkeintaan mielessään opponoiden. Siitä lajista sain vaalien alla tarpeekseni.

Anonyymi kirjoitti...

Ja todella huono vertaus tuo syöpäsairaat ja kuhnekylvyt, eihän siinä asiassa olekaan mitään TIETEELLISTÄ pohjaa.

Lady x

KirsiMy kirjoitti...

Niin, siis Anonyymi, suosittelen Fogelholmin blogia. Tämä on oma virallinen kannanottoni.
Olen toki seurannut myös Sundqvistin blogia. Veteraaniurheilija on toki viihdyttävä eikä ole mikään ryppyotsa.
Mutta kuten sanottu, sitoudun virallisiin ravitsemussuosituksiin ja yksityiskohdista saa kiinnostunut paremmin tietoa Mikael Fogelholmin blogia seuraamalla. Jos erilaiset dieetit kiinnostavat, kannattaa takoin selvittää tiedontarjoajan asiantuntemus, varsinkin, jos itsellä on valtimotautien riskitekijöitä.

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, huono tai ei, jotkut uskovat sellaiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Tämä on todellakin yksi lempiblogeistani. Vaikka olemme usein samanmielisiä olet tuonut kuitenkin tietooni sellaisia juttuja, jotka ovat näkyvissä, mutta niihin ei kiinnitä huomiota.

Jatkappa samaan malliin!

Christer Sundqvist kirjoitti...

On ollut hienoa seurata tätä blogiasi säännöllisesti, parahin Kirsi. Meillä on piristävällä tavalla erilainen näkemys ravintoasioista. Se ei mitenkään meitä haittaa. Iloitsemme varmaan molemmat yhtä paljon Mikael Fogelholmin nimityksestä yksikönjohtajaksi Suomen Akatemiaan. Ymmärtääkseni tästä on ollut tietoa tiedotusvälineissäkin tänään.

Sinulla on, Kirsi, suuri sydän ja hieno kyky tuoda esille yhteiskunnan epäkohtia. Taivaan Isä antakoon sinulle oikeita sanoja oikealla hetkellä. Onnea blogisi menestyksen johdosta.

Minäkin pyöritän vaatimattomalla tavallani noita ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä tekstejäni blogini kautta alan terveyslehtiin. Blogin kautta saatu vuorovaikutus ikään kuin tuo eloa tekstiin. Nytkin on seuraavaan Juoksija-lehteen ja Hymy-lehteen tulossa blogitekstieni ja kommenttien innoittamaa tekstiä. Tämä todellakin toimii - tämä blogimaailma - kun siinä on ammattitaitoinen henkilö sitä ylläpitämässä, kuten Sinä!

terveisin ystäväsi christer sundqvist

Stello kirjoitti...

Kappas, olin melkein tasanumerolla! Laskuri näytti just 50001! =D

Onnittelut!

KirsiMy kirjoitti...

Halo Efekti, kiitos kaunis.
Christer, ja aina niin vaatimattomana! Jospa voisinkin sinun kanssasi ja muiden yhtä letkeästi asioihin suhtautuvien kanssa keskustella ruuasta. Siinä on vain käynyt niin, että puhe ravinnosta herättää aina sen joukon, joka uskoo, että hiilihydraateissa on kaiken pahan juuri ja aiheuttaa niin kiihkeitä reaktioita, että tässä iässä ei vapaa-aikanaan viitsi...
Stello, mukavaa, että olet käymässä. Kiitos onnitteluista.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut, Kirsi! Aikamoinen määrä kävijöitä. Aika uutena en ole törmännyt vielä ravintokeskusteluihin vaikka asia kyllä kiinnostaa. Seuraan blogiasi ilolla jatkossakin niin pysyn ajan tasalla.

Lastu kirjoitti...

50100 tikittää laskurissa nyt ja hyvä kun tikittää. Hyvä kello kauas kuuluu, uskon ja toivon ja kiitän.

Onnea blogillesi, Kirsi.

KirsiMy kirjoitti...

Savisuti, ravitsemuksen suhteen pysyttelen valtion virallisten ravitsemussuositusten linjoilla. Niiden laadinnassa ovat olleet mukana maan huippuosaajat. Tältä pohjalta ponnistan.
Paju, näin on. En ole vielä puhaltanut arvontaa poikki, koska on mukava välillä pohtia linjakysymyksiäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Pongahdin tänne Tarjuskan sivuilta, joihin olen ihan koukussa. Juuri nyt klo on jo 22:40 ja minua alkaa jos ei väsyttää niin raukaista ja aion mennä lueskelemaan taas yhtä dekkaria. Huomenna palailen paremmalla ajalla, sillä nämä jutut vaikuttavat niin mielenkiintoisilta. T: Anneli

KirsiMy kirjoitti...

Tervetuloa, Anneli :)