20.8.07

Ja työttömyys jatkaa laskuaan


Halo Efekti referoi brittitilastoja. Todellinen työttömyys saarivaltakunnassa on kuusinkertainen viranomaisten ilmoittamiin työttömyyslukuihin verraten. Halo Efekti arvelee, että samaan tulokseen ylletään Suomessakin.
Kukaanhan ei kai laske Suomessa, minkä verran täällä on työpaikkoja, joissa ei tienaa niin paljon, että saisi vaatimattomankaan toimeentulonsa. Vaikka ei laskisikaan, niitä on kasvavassa määrin eivätkä niissä työskentelevät enimmäkseen hae tilapäistä toimeentuloa, vaan pyrkivät sinnittelemään hengissä ja työelämässä.
Työttömyysluvut jatkavat laskuaan, sillä työttömiä velvoitetaan vastaanottamaan sellaisia töitä, joilla ei voi pärjätä. Ja kyseessähän eivät ole tilapäiset järjestelyt, vaan kyseessä on pysyväksi tarkoitettu järjestely. Tästä lyhytnäköisestä politiikasta on jo tullut ja on odotettavissa lasku, joka osoitetaan kansanterveyden momentille.

5 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Matalapalkkapolitiikka on karjanjalostusta. Lypsettäviä ylikansallisten yhtiöiden "työllistämispolitiikan" tukemiseksi.

Unknown kirjoitti...

Niin...nykyajan orjamarkkinat. Niillä on vain fiksumpi nimi: pätkätyö, osa-aikatyö jne. Olen joskus ennenkin kirjoittanut, että ennen orjat laivattiin työn ääreen nyt työ laivataan orjien luo.

Onkohan tämä yksi työpaikkakiusaamisen muoto?

KirsiMy kirjoitti...

Arhi, milläs ne muuten rakentaisivat kartanoitaan ja kutsuisivat arvoisiaan vieraita, parempi väki?
Täällä blogissa alkaa näemmä soida kohta kovin kansainväliset soundit, Neulekirppu. Vai ovatko ne niitä negro spiritualeja.
Itse olen tykännyt tavattomasti tuosta negro spiritualista When Israel was in Egypt´s Land, Let my people go. Oppressed so hard they could not stand, Let my people go...
En vain tiedä, mistä sellainen Mooses tähän hätään saataisiin. Tuo Lipposen Mooses ei oikein ollut kiinnostunut tällaisesta duunista.

Anonyymi kirjoitti...

Burnoutti ymmärretään henkilön/uhrin loppuunpalamiseksi ja viaksi. Eikö kukaan ymmärrä että työelämä ja organisaatiot ne tässä sairaita on? Jos palat nykytouhussa loppuun olet vain normaali, jos et - silloin sinussa on jotakin vikaavikaavikaa. Parhaiten pärjäävät pikkunatsit, perseennuolijat, tunnevammaiset ja muiden kiusaajat.

KirsiMy kirjoitti...

Halo Efekti, olen miettinyt sitä, että työnantaja pitäisi panna taloudelliseen vastuuseen työntekijänsä tai irtisanomansa ihmisen työuupumuksesta tai burn outista.

Työnantajat ovat toki aika-ajoin pyrkineet osoittamaan, että työuupumuksen aiheuttajat ovat muualla kuin työpaikalla. Ja kas kummaa: onko noilla ihmisillä edelleenkin jotain muitakin puuhia kuin tämä elämän tärkein asia, työ! kuinka joku uskalataa hankkia lapsia! Erittäin typerää! Kuinka puolison sairastaminen tosiaan voi vaikuttaa työtehoon sillä tavoin, ettei virkamies enää istukaan iltayhdeksään toimistossa kuten näihin asti, eihän se käy päinsä!

Röyhkeys ja itsekkyys ovat edelleen valtavirtauksia.
Olet tosin turhan synkällä päällä. Haluan lisätä listaan, että hyvin voi pärjätä (ainakin henkisesti), jos voi jättäytyä omilleen ja ryhtyä vapaaksi ammatinharjoittajaksi... Ja suhteellisen hyviäkin työpaikkoja on siellä täällä.
Toistaiseksi työelämässä yleisesti vallitseva ihmisistä piittaamaton meininki tulee muuttumaan; epäilemättä kyseessä on heiluriliike. Vaikka työnantajat eivät usko eivätkä toivo, kohta joudutaan tyytymään sellaisiin työntekijöihin, joita on tarjolla ja ehkäpä työntekijät jopa sanelevat ehtojaan. Voi tosin olla, että taloudellinen kasvu länsimaissa hiipuu laskuun ja lyhytnäköinen perhepolitiikka kostautuu.
Myös asiakkaista ja potilaista piittaamaton työkulttuuri tulee toivoakseni samanaikaisesti muuttumaan, mutta tästä ei ole takeita. Itse panen toivoni siihen, että työpaikkojen ikärakenteen monipuolistuminen toisi terveemmät arvot kehiin.