22.8.07

"Vältettävä ulkona liikkumista"


Ilmatieteen laitos antoi varoituksen, että täällä Helsingin seudulla riehuneen rajuilman aikana pitää välttää ulkona liikkumista.
Viesti ei tavoittanut ilmeisesti kaikkia kouluja. Ainakin oman nuorimmaiseni koulussa oltiin ukonilman aikana pihalla. Onneksi mitään pahaa ei tapahtunut.
Nyt tekee mieli kysyä, onko kouluilla ja opetusvirastolla mitään kriisivalmiutta. Olisi ollut hyvä tilaisuus toteuttaa kriisitiedotusta koulun sisällä, opetusvirastolta kouluihin. Eivät rehtorit kai istu radion ääressä. Sitä paitsi Ylen kanavat vaikenivat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heräsinkin tuohon kaameaan jyrinään ja salamointiin. Taivalla kävi aikamoinen räiske ja ajattelinkin niitä ihmisiä, jotka joutuvat olemaan ulkosalla tai menemään kouluun sekä töihin. Katsoin ikkunasta kun posti-Pate oli jakamassa postia. Hetken seisoi rapussa, mutta oli pakko sännätä kaatosateeseen salamoiden joukkoon. Tuntui kyllä aika hurjalta näin sisältä katsottunakin. Tosiaan pitäisi kai olla joku "yleisen hälytyksen" kaltainen äänimerkki, joka annetaan kun sääolosuhteisiin nähden kehotettaisiin ihmisiä sisätiloissa olemaan.

KirsiMy kirjoitti...

Niin, minä myös ajattelin lähinnä tuota armeijakundiamme, mutta hengissä näkyi olevan, kun tuli illalla tekstari.
Salama kuulemma laukaisi tuon yleisen hätämerkin joissain Helsingin lähiöissä.
Saimme vähän tuntumaa siihen, mitä kriisiolojen tiedotus mahtaa olla: radio pimenee, yleinen hätämerkki soi eikä tieto kulje.
Ja vaikka ei tieto kulje, olisin edellyttänyt, että koulussa ymmärrettäisiin pitää oppilaat sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättävän usein juuri nuo salamat iskevät varuskunnissa. Kesälläkin kummipoikani oli siellä intin leirillä, missä salama iski, mutta ei onneksi ollut samassa porukassa, jossa poikia loukkaantui.
Kyllä sellaisia kovia salamaniskuja todella saa varoa. Muistan yhden pahan salaman iskun lapsuuden uimareissulta. Tyhmää tosiaan, että koululaiset olivat ulkona tuolla ilmalla.

KirsiMy kirjoitti...

Ovat varusmiehet sen verran paljon maastossa.

Minusta se ulkona olo ukonilmalla on myös kasvatusmielessä ongelmallista: kaupunkilaislapsille pitäisi opettaa luonnonilmiöiden kanssa pärjäämistä.