28.11.07

Hyödyllisiä hoitoalan harjoittelupaikkoja

Kaura kyseli, missä määrin sairaanhoitajia koulutetaan työhön kehitysvammaisten parissa. Kysyin asiaa DIAKin Helsingin yksikössä hoitajia kouluttavalta Anita Näslindh-Ylispangarilta.
Hän sanoi, että kehitysvammaisten hoitoa opetetaan sairaanhoitajakoulutuksessa aika vähän ja että opetuksesta suurin osa on valinnaista. Useimmiten alan laitoksiin on vaikea saada harjoittelijoita, vaikka laitoksissa olisi tarjolla motivoitunutta harjoittelunohjausta.
Näslindh-Ylispangar sanoo, että vuorovaikutustaitoja oppii alalla parhaiten työssä, kokeneilta, pitkään alalla olleilta hoitajilta.
Kauran aiheeseen liittyvä postaus.

4 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Minun kouluaikanani opetus rajoittui tutustumiskäyntiin kehitysvammalaitokseen ja oli mielestäni erittäin suuri puute.

KirsiMy kirjoitti...

Sitä en sitten tiedä, miten muissa oppilaitoksissa mahtaa olla... Ainakin Helsingin DIAKissa ja Diakoniaopistossa ymmärtääkseni on mahdollisuus valinnaisuuden kautta perehtyä jossain määrin alaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin eräs sh-laitos Hgissä aikanaan tilasi jokaiselle kurssille viittomakielen peruskurssin oppimäärän. Edes sen vähäisen vk-taidon, eli siitä on helpompi jatkaa ja ainakin osaa vähäsen kommunikoida kuurojen kanssa... Aika hyvä. Menisiköhän nykyään läpi. Toivottavasti!

KirsiMy kirjoitti...

P.Olka, siinäpä idea, joka kannattaisi toteuttaa muuallakin.
Netissä on tietenkin itseopiskelijalle tarjolla kaikenlaista. Luulen, että tietoa tosiaan on tarjolla, jos on kiinnostusta. Kiinnostuksen syntymiseen tarvitaan varmaankin innostamista ja innostajien täytyisi tulla omista piireistään vähän avarammalle...
Netistä tulee mieleen esimerkiksi johdatus bliss-kielen ymmärtämiseen Papunetissä, http://www.papunet.net/