16.11.07

Nyt jo kosketti henkilökohtaisesti

Iltalehti teki jutun Kirran elinsiirroista: ne on nyt sitten lopetettu Tehyn työtaistelun edessä. Oma siskoni on taistellut elämästään, odottanut siirtojonossa, toivonut ja pettynyt ja viime hetkellä, kun jo kaikki määräajat olivat umpeutuneet, saanut elämän.
Sopivia siirrännäisiä on Suomessa muutenkin liian vähän. Nyt koko toiminta pysähtyy. Edes rahalla ei Suomessa pääse nyt elinsiirtoon. Tällaista toimintaa on vain julkisessa terveydenhuollossa, yksityisen osaaminen ei riitä eikä sillä ole halua panostaa näin vaikeisiin ja harvinaisiin asioihin.
Näitä uutisia tulee lisää.
Jyrki Katainen sanoo, että rahaa ei tule, sanoi eilen ja näköjään edelleen.
Maan hallituksen on kannettava vastuu Kokoomuksen vaalilupauksen aiheuttamasta kriisistä ennen kuin ihmishenkiä menetetään.

Edit klo 16.25: Tarjuska kirjoittaa samasta asiasta.
Edit. klo 21 HUSin elinsiirtokirurgiasta ajankohtainen tieto.

11 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Näin minä arvasinkin tässä käyvän. Eihän mikään pakkolaki voi edes tällaista elinsiirtotoimintaa taata, sillä siihen tarvitaan ihan omaa erityisosaamista.
Kauhistuttaa kun jonoissa on pieniä vastasyntyneitä lapsiakin. Elämä ei ole enää minkään "arvoista".

Kiitos, kun otit asian puheeksi.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Ovat tehyläiset arvottaneet ihmishengen, samoin maan hallitus. Jos työtaistelu tulee päälle, sen seurauksena riittää myös psykoterapeuteilla hommia pitkäksi toviksi.

Lämä kirjoitti...

"Maan hallituksen on kannettava vastuu Kokoomuksen vaalilupauksen aiheuttamasta kriisistä ennen kuin ihmishenkiä menetetään."
Voitko perustella kuka/mikä on luvannut ja mitä? Jos minulla ei ole väärää tietoa, niin nyt räkyttävä SDP oli kovimpia lupaajia. Tiedän, että media viljelee käsitystä, että kokoomus olisi jotain luvannut, mutta missään ei kerrota mitä. En usko, että kokoomus olisi luvannut 24% korotuksen sairaanhoitajien palkkoihin.

muoriska kirjoitti...

Täytyy toivoa että irtisanoutuneiden tehyläisten ja muidenkin läheiset voivat hyvin, eivät sairastu eivätkä telo itseään.. ettei tämä touhu vain osu omaan nilkkaan sittenkin.
Hei hekin ovat ihmisiä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Lämä, kaikki muistavat ennen eduskuntavaaleja Kokoomuksen antamat lupaukset, jopa Kokoomuksen johtokin vähitellen. Lupasivat aivan 500 euroa kuukaudessa lisää liksaa hoitajille. En ollut uskoa silloin korviani ja arvelin, että Suomen taloustilanne on sittenkin parempi kuin sinipunahallitus antoi ymmärtää. Tämä ei ole uskon asia, vaan muistin, Lämä.
Muoriska, näin on, kukaan meistä ei ole ulkopuolinen.

Elina kirjoitti...

En osaa muuten ottaa kantaa, kuin vain ihmetellä Kokoomuksen mainintaa siitä, että tuo 500 on temmattu tuulesta: sitä ei kuulemma ole koskaan luvattu. Minun muistini tosin sanoisi, että on (luvattu).

Joku (valopää) kertoi jossakin lehdessä (veikkaan, että IS), että täytyy ihmisen olla naiivi, jos vaalilupauksia uskoo - Ne kuulemma "kuuluvat" vaaleihin (eikä niitä pidä ottaa kirjaimellisesti). Aijaa?!!!

(Miten siis siskosi nyt voi? Ymmärsin, että hän "ehti alta pois"... Ei ole pakko vastata)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Elina, ne luottivat kansan muistin lyhyyteen. Itse hämmästelin rohkeaa lupausta. Olisin varmaan mennyt vipuun, jos olisin sairaanhoitaja.
Noita ihmettelyjä olen lukenut myös blogeista. Jos luottamus menee ja poliitikot voivat puhua mitä sattuu, yhteiskunnan perusta liikkuu oudosti. Tulee aivan mieleen Hannu Raittilan Joldian savi romaanista Ei minulta mitään puutu.
Siskoni voi kolmen maksansiirron läpikäyneeksi ihmiseksi hyvin.
Asia on vain sillä tavoin lähellä itseäni koko ajan, että kyseessä on vuosien paine ja tiedän vähän siitä, miltä sellaisissa kodeissa tuntuu, joissa odotetaan maksansiirtoon pääsyä. Siinä vaiheessa kun iho on keltainen, hiukset lilan väriset ja ihminen raapii itseään yötäpäivää, toivo voi alkaa hiipua. En tiedä, millaista kriisiapua näille perheille ja potilaille nyt annetaan, kun tätä henkeäuhkaavaa tilaa ei ole otettu suojelutyön piiriin.
Elämän riesana ovat usein kuitenkin pikkusieluiset momenttiin tuijottavat säästäjät, jotka voivat tuhota vielä vuosien kuluttuakin transplantaatiokirurgien ja muun tiimin hyvän työn tulokset.

ei poliitikko kirjoitti...

Tässä vielä kerran tiedoksi:

http://web.archive.org/web/20070828031444/www.jyrkikatainen.fi/?
action=news/view&id=41&ngid=1 utdrag ur texten: Naisten asemaa on parannettava työmarkkinoilla. Kokoomus tarjoaa siihen kolmea keinoa: tasa-arvotupo, perusteettomien pätkätöiden karsiminen, sekä vanhemmuuden kustannusten täysi korvaaminen valtion varoista. Kokoomuksen johtama hallitus ei ole pelkkä äänetön yhtiökumppani tupopöydässä. Tavoitteenamme on tasa-arvotupo eli ylimääräinen palkankorotus kunnallisille, koulutetuille naisvaltaisille aloille. Valtio korvaa palkkamenojen kasvun ylimääräisinä valtionosuuksina kunnille. Lainvastaisista, perusteettomista pätkätöistä, jotka ovat tyypillisiä erityisesti julkisella sektorilla, pääsemme eroon lisäämällä valvontaa ja sanktioita. Kuntien saaman valtionosuuden yhtenä kriteerinä voisi olla myös työsuhteiden laatu. Lasten saamisesta aiheutuvista kuluista maksaa enemmistön edelleen naisen työnantaja. Tämä heikentää nuorten naisten työn saantia. Vanhemmuudesta syntyvät kustannukset on korvattava kokonaan valtion varoista. Äitiys ei ole työperäinen sairaus eikä siis kuuluu työnantajan maksettavaksi.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Hei ei-poliitikko, luin uudelleen tuon jo vaalien alla tutuksi käyneen ohjelmajulistuksen. Linkkisi on hyvä ja kysymyksiä herättävä. En tiedä, kuka tekstin on kirjoittanut, mutta Jyrki Katainen ei välillä ole muistanut luvanneensa, ettei Kokoomus ole "pelkkä äänetön yhtiömies tupo-pöydässä". Hänhän päinvastoin on korostanut, ettei hallitus kuulu sinne lainkaan.
Tässä paperissa puhutaan asiasta yleisellä tasolla. Hoitajille annetut lupaukset on ehditty siivota netistä jo kuukausia sitten, mutta vaaleista on sen verran vähän aikaa, että me kaikki muistamme ne ihan hyvin.

Nyt on kuitenkinoma huomioni kiinnittynyt siihen julmaan priorisointiin, joka on käynnissä.

Lämä kirjoitti...

Kokoomuksen ajama tasa-arvotupo ei koskaan toteutunut ja se siitä. Kokoomus ei ole ainoa hallituspuolue.
Eipä edelleenkään kukaan ole ilmoittanut missä ja kuka on luvannut hoitajille 500 euroa lisää liksaa. Katainenkin on vaatinut siitä kirjallisia todisteita.
Mitäpä tästä enää inttämään,minun mielestä Tehy on ahne kun ei hyväksynyt huikeaa 12 prosentin korotusta ja Suomen tulevaisuus vaatii, että tehylle ei anneta piiruakaan periksi.
Täältä tähän.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kokoomushan se sen lupasi, Lämä, eivät muut hallituspuolueet. Nyt Kokoomus on tiukimmin hoitajien vaatimuksia vastaan.
Hämmästelen kovasti, jos pienipalkkaiset koulutetut porvarinaiset eivät pian ryhdy puuhaamaan omaa puoluetta.