21.11.07

Voi kurjuus

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli lokakuussa 2,7 prosenttia. Syyskuussa se oli 2,6 prosenttia. Syksyn palkkakierroksella työntekijät ovat saavuttaneet suuria palkankorotuksia. Sosiaalietuuksien varassa olevien kansalaisten elämä käy nykyisessä inflaatiota ruokkivassa tilanteessa erittäin ahtaaksi. Vähävaraisimmille kansalaisille ei inflaatiosta ole edes mitään hyötyä.

4 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Tehy sanoo että nousee paljon, kuntatyönantajan neuvottelija sanoo, että ei nouse enempää kuin muillakaan, samoin ns. sisarliitot.

Kuntaliitto sanoo, että Tehyn kallis sopimus johtaa verojen ja maksujen nousuun.

Olisi mukava kuulla objektiivinen totuus asiasta vai kelpaako maksujen nousun perusteeksi ihan mikä tahansa tekosyy, jossa ei tarvitse miettiä kuntapäättäjien ja virkamiesten omaa toimintaa???

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Olisi tosiaan mukava kuulla objektiivinen totuus, Inkivääri. Tehyllä voi olla kiusaus paisutella voittoaan jäsenkalastustarkoituksessa ja kuntayönantajalla sekä muilla ammattiliitoilla puolestaan kiusaus vähätellä saavutuksia ymmärrettävistä syistä niissäkin.

Inkivääri kirjoitti...

Mutta Kuntaliitto käyttää heti hyvää syytä kuntien veronnostoaikeille vaikka näyttäisi siltä nyt ettei syytä olekaan ainakaan tämän sopimuksen perusteella...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, näin se tekee.
Totuutta on aina kovin vaikea kaivaa esille. Itsekään en siihen ryhdy, koska en ole taloustoimittaja.
Nyt siis itseäni kiinnostaa näiden syksyn avokäteisten tulosopimusten vaikutus köyhän kukkaroon. Pelkäänpä, että inflaatiovaikutus tulee siellä olemaan tuntuvin ja prosentuaalisesti mitaten vahvasti miinusmerkkinen. Tarkoitan siis että pelkään köyhän kukkaron keventyvän entisestään.