20.12.07

En etsi valtaa loistoa


Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa eräs vanhempi rouva lauloi isotekstisestä monisteesta. Mielenkiintoista. Enpä tiennytkään, että Kauneimmista joululauluista on tarjolla isotekstisiä versioita. Hyvä että on.

3 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Hieno homma! Pienillä asioilla voidaan lisätä saavutettavuutta huimasti.

Tarjuska kirjoitti...

Hienoa, että on ajateltu myös huononäköisiä, kuin myös ehkä kuulovammaisiakin indikaatiosilmukalla kirkoissa :)
Tänään kauhistelin kaupassa, kun heikkonäköinen vanhempi naishenkilö oli kylmähyllyn ääressä pylly pitkällään suurennuslasi kinkun kyljessä kiinni, jotta näkisi tekstiä lihan kyljestä. Suurennuslasi oli kyllä melko onneton. Kaupoissakin pitäisi olla sellaisia suurentavia lätkiä, kuin pakettiautojen takaikkunoissa, joilla voisi tarkistaa tuotetietoja ja hintoja.

http://jaakotar.vuodatus.net/

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Sitä minäkin ajattelin, Kaura. Olin vain kovin hämmästynyt, koska en ole kuullut tällaisesta mitään.
Tarjuska, eräs kuulolaitetta käyttävä herra, jonka kanssa juttelin, kertoi, ettei kirkossa olekaan induktiosilmukkaa.
Hassu yhteensattuma, mitä kerrot heikkonäköisestä naisesta: tuttu vanhempi rouva pyysi minua lukemaan tuoteselosteita rasvahyllyn ja juustohyllyn kohdalla juuri eilen. Luin rouvalle tuoteselosteita. Lääkäri oli neuvonut hänelle sepelvaltimotautipotilaan ruokavalion, mutta rouvalla oli teknisluonteisia vaikeuksia noudattaa sitä. Näytin hänelle sydänmerkkiä ja sanoin, että tuota voisi etsiä, jos se olisi vähän kätevämpää. Minä joskus ehdottelin, että ihmiset ottaisivat suurennuslasin mukaansa kauppaan, mutta toisaalta:sydänmerkillä aika hyvin pärjää ja pahimmassa tapauksessa ei kumminkaan löydä etsimäänsä suurennuslasillakaan: ostin Alepasta vierastarjoiluksi hiljattain marinoituja espanjalaisia Figaro-valkosipuleita. Olivat niin tönkkösuolaisia eikä purkissa mitään tietoa, paljonko sitä suolaa on.