31.12.07

Hyvää Uutta Vuotta 2008

14 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kiitos Kirsi mielenkiintoisista jutuistasi, aktiivisesta päivittämisestä ja mukavasta läsnäolosta!

Ja vallan erinomaista tulevaa vuotta sinulle!!!!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kiitos, Susu. Kiitos itsellesi inspiroivista jutuistasi ja vuorovaikutuksesta. Se on taitolaji. Olet siinä hyvä.
Tässä säässä on minulta ruuti kyllä päässyt kastumaan. Kun eilen summasin kulunutta vuotta, totesin, että itsekin olen syyllistynyt syrjään sysittyjen sysimiseen. Se ei ole tarkoitus ja siksi pyrin ryhdistäytymään ensi vuonna, kuten tuossa Uuden vuoden saarnassani lupasin.

Inkivääri kirjoitti...

Hyvää ja antoisaa vuotta 2008 sinulle! Mielenkiintoisia ja hyviä asioita nostat esille ja lupauksesi nostaa esille vähällä toimeentulevien ongelmia kuulostaa hyvälle. Kaikesta talouskasvusta huolimatta se ei näy kaikkien elämässä...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Inkivääri, kiitos. Olen ennenkin kirjoittanut nimenomaan siitä näkökulmasta.
Tiedottajien joukko vain sattuu tuottamaan aineistoa maksukykyisille ja maksukykyisten näkökulmasta ja koska kirjoitan tätä blogia kuitenkin erittäin sivutoimisesti, en ennätä itse tehdä riittävästi perustutkimusta. Yritän ratkaista tätä ongelmaa.
Kulutuskriittinen näkökulma ja vähällä toimeentuleminen on mielestäni ekologisesti ja eettisesti tarpeen isopalkkaiselle enemmistöllekin. Vähään toimeentuloon pakotettujen on siihen aina tyytyminen. Vähävaraisiin ihmisiin kohdistetaan jopa arvovaltaiselta taholta, kuten eilen apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkosen taholta, vahvasti ennakkoluuloista ja yleistävää leimaamista. Vain oikea ja asiallinen tieto puree tällaiseen. Hesarille suuri kiitos eilisestä eliniänodotejutusta!

Tarjuska kirjoitti...

Kiitos Kirsi kuluneesta vuodesta ja siitä, että olet nostanut myös minulle tärkeitä asioita esille blogissasi. Onnea tulevalle vuodelle 2008 ja vieköön mennyt vuosi pois kaiken sen, mitä taakkanasi kannat! :)

t. Tarjuska

Liisa kirjoitti...

Kiitos kuluneesta vuodesta ja monista tärkeistä kirjoituksistasi! Onnea ja menestystä tulevalle vuodelle henkilökohtaisesti ja tälle verkkolehdellesi!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tarjuska, kiitos kiittämästä.
Harvinaisia sairauksia sairastavat ihmiset ja potilaat, joille on tehty jokin epätavallinen toimenpide, ovat enemmän tai vähemmän outoja lintuja tässä viestinnän kentässä, jossa suuri osa muista vaivoista ja sairauksista olisi ehkäistävissä, jos ihmiset söisivät terveellistä ruokaa kohtuudella, eivät liikaa, jos väki ulkoilisi perheensä ja ystäviensä kanssa säännöllisesti, ei polttaisi tupakkaa ja käyttäisi alkoholia vain kohtuullisesti ja jos he vaivojen tullessa tai riskien kohotessa pääsisivät terveyskeskukseen ja saisivat siellä asiallista, pitkäjänteistä hoitoa ja tukea. Mutta näinhän ei käy julkisessa terveydenhuollossa...
Ja sitten nämä harvinaisemmat asiat: joskus potilaat mitä ilmeisimmin tuntevat itsensä pelkäksi kulueräksi poliitikkojen ja median edessä. Sinunkin näköjään vain pitää vain jaksaa kertoa, miten monta kertaa henkesi on ollut hiuskarvan varassa ja miten lapsesi ja miehesi ja muut lläheisesi olisivat joutuneet tuuliajolle, jos olisikin kuollut sen sijaan että sait uuden elämän. Joku ehkä valitsee mieluummin uudet sohvat ja kylppärin itselleen kuin suo toiselle elämän, vaikka se olisi pelastettavissa. Aikamme on tuottanut aika karmeita hedelmiä. Silti suurin osa tavallisista ihmisistä ymmärtää näköjään, että elämä on kallisarvoisempi asia kuin kaiken sortin merkkiroina ja menopelit.

Liisa, samoin :) Ja kiitos onnen ja menestyksen toivotuksista. Niiden varassa on mukava käydä puskemaan päin uuden vuoden haasteita.

Neulekirppu kirjoitti...

Ihanaa vuotta 2008, Kirsi!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kiitos, samoin, Kirppu.

savisuti kirjoitti...

Kiitos kohtikäyvistä ja "oikeista asioista" puhuvista kirjoituksistasi. Oikein valoisaa ja hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

hevosmies kirjoitti...

Kiitos, Kirsi, rohkeudestasi kirjoittaa suorin sanoin tärkeistä asioista silloinkin, kun tiedät astuvasi jonkun ison kihon varpaille. Arvostan myös sitä, että myönnät omat puutteesi, kuten syrjään sysittyjen kohdalla. Toivon sinulle oikein hyvää uutta vuotta ja lisää lukijoita blogillesi!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Savisuti, kiitos.
Hevosmies, kiitos.

Nyt on vuosi jo vaihtunut. Pitäisi malttaa mennä nukkumaan. Ystävien seura puhalsi kaamosapeuden mielestäni. Suosittelen ex tempore -kutsuja synkkään päivään.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää alkanutta vuotta, Kirsi!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Oi, kiitod, Iines, Samoin sinulle.