20.12.07

Kirsi kysyy, Itella vastaa kuten tahtooJoulurauha on vähän hakusessa.
Tilasin näet rummut itsenäisyyspäivän jälkeen Thomannin nettikaupasta nuorellemiehelle joululahjaksi. Sitä en pelkää, että täällä alkaisi rummutus, vaan tämä kuljetusjuttu alkoi muuttua periaatteelliseksi.
Maanantaina ovikello soi kymmenen maissa. Ovella oli ystävällinen postin mies, jolla oli valtava paketti, paino 22 kg. Lahjan saaja avasi paketin ja totesi, että paljon puuttuu. Sitten tutkimaan Thomannin viestejä tarkemmin. Aivan oikein: tulossa on kolme pakettia. Asiakaspalvelusta arveltiin, että ehkä tulevat vähän tipottain. Joo, seuraavana päivänä ovikello soi ja kas, sieltä tuli rumpupalikat, paino 300 grammaa. Kuorma-autokuljetus.
Kolmas paketti viipyi. Lopulta selitys tuli: 22 kilon paketti odotti Tapulikaupungin postissa.
Millään ei olisi huvittanut kantaa kotiin, matkaa on toista kilsaa. Meilailua Saksaan ja puhelinsoittoja postiin.
Saksasta lähetettiin selvitys siitä, että kaikki paketit olivat lähteneet samalla lailla maksettuina. Postimaksuja oli maksettu yhteensä 45 euroa! Laitan tähän kuvan viestistä.
Postin keskuksessa vastasi tyypillinen monivalintatehtävä, joka lisäksi ilmoitti, että puhelu nauhoitetaan. En olisi halunnut, että puhelu nauhoitetaan , mutta vaihtoehtoja ei ollut. Sentään eivät ilmoittaneet käyttävänsä koulutustarkoituksiin, joten eivät sitten käytä nauhoitusta kuin oman turvallisuutensa takaamiseen tai paha periköön. Posti ei ole tehnyt mitään virhettä, vakuutti virkailija. Ja kyllä he toimittavat paketin kotiin vajaan yhdeksän euron korvausta vastaan. Virhettä ei ole tapahtunut, paketin päällähän on (Suomen postin itsensä lämäisemä tarra, jossa ilmaistaan, että kotiinkantoa ei tälle paketille.
Järjellistä selitystä en postilta saanut siihen, miksi samanarvoisina Saksasta lähteneitä paketteja kohdellaan Helsingissä eri tavoin. Kertokaa te, jotka olette syvällisemmin perehtyneet logistiikan saloihin, pliis.
Itellan sivuilta pääsee aivan erilaiseen käsitykseen siitä, miten paketti olisi pitänyt toimittaa kuin mitä puhelimessa ja postikonttorissa tästä nimenomaisesta paketista meille kerrottiin. Priority-pakettia ei välttämättä kanneta kotiin, kuten Itellan sivuilla annetaan ymmmärtää: "Jaetaan määritellyissä maissa vastaanottajan osoitteeseen, muissa maissa viedään vastaanottajan osoitetoimipaikkaan. Lähetyksen saapumisesta ilmoitetaan vastaanottajalle." Tähän epäloogisuuteen pakettimme käsittelystä en saanut vastausta yrityksistäni huolimatta.
Sivumennen: pojat eivät jaksaneet kantaa pakettia meille asti, piti puoli kilometriä ennen määränpäätä soittaa kaverin isä hakemaan autolla.

9 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Olisi kiva kuulla, että mitä se posti vastailee :)
Vai vastaileeko mitään?

Tänä päivänä nuo postikulut ovat pilvissä niin luulisi saavansa rahoilleen jotain vastinettakin. Itsekin usein tilailen ulkomailta ja kyllä nuo postikulut ovat välillä aika suolaisia.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Olisi tosiaan kiva kuulla. Toistaiseksi ei ole asiakaspalautteeseeni tullut mitään vastausta. Laitoin tämän postauksen osoitteeksi.
No tosiaan, rumpujen postimaksu oli nettikaupalle 45 euroo ja vielä mielivät meiltä lähes yhdeksää euroa. Maksoin pojalle yhdeksä euroa siitä, että raahasi kaverin kanssa paketin kotiin.
Poika ei ollut millänsäkään. Minä olen vieläkin tuohtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tyypillisen loogisen epäloogiselta Itellan toiminnalta...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

En vielä tänäänkään ole saanut mitään järkevää selitystä siihen, että samoilla ehdoilla lähetetyt paketit saivat erilaisen kohtelun Suomessa.

maiju kirjoitti...

Syy siihen, että et saa vastausta on todennäköisesti siinä, että heillä ei ole mitään selitystä tähän.

Minunkaan mielestä tuohon ei ole olemassa mitään järkevää selitystä. Varo vain, että ne ei kohta veloita sulta niistä kahdesta kotiin toimitetustakin sitä 9 euroa :o)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Uhkaavasti alkaa näyttää siltä, että tämä Posti /Itella ei osaa tai tahdo sanoa mitään. Saamamme kohtelu tuntuu nyt siis edelleen itsestäni kovin mielivaltaiselta tai sattumanvaraiselta, en osaa päättää.

Ville Allaton kirjoitti...

Kannattaisi katsoa sitä pakettia. Onko se varmasti saksan päässä laitettu samoin merkinnöin tulemaan kuin kaksi muuta pakettia. Jos on, niin Postissa on tapahtunut todennäköisesti kömmähdys.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on jo paketti kyllä roskissa. Silloin selvitin asian ja sen perusteella syyttävä sormi osoitti Itellaan :( KirsiMy

KirsiM kirjoitti...

Palaan vielä tähän asiaan: puhuin silloin siitä Thomanin kanssa. He kertoivat, että mekintä molemmissa pakkauksissa oli sama.