4.12.07

Kiusa se on pienikin kiusa, sano apteekkari

Jaa-a. Yliopiston apteekki on sitten näköjään päättänyt sulkea kaikki toimipisteensä Helsingissä muutamaa tuntia aikaisemmin kuin normaalisti Tiedottaakin voisi. Kaikilla ei ole nettiä taskussaan. Viiden kilometrin päässä Malmilla Yliopiston apteekin ikkunassa oli normaali aukioloaikailmoitus, mutta kaltereissa liehui lappu, jossa sanottiin, että lakon tähden suljettu klo 19 (muuten klo 21:een auki). No, keskustassa on kaiki pitkään auki olevaa apteekkia. Sinne siis. Mutta ei: normaalisti klo 24:aan auki oleva Yliopiston apteekki oli mennyt kiinni klo 20. Ovea vartioivat naiset tokaisivat vain, että syyttäkää farmaseutteja. Sain kysytyksi, onko mikään apteekki auki. Sen verran suvaitsivat tiedottaa, että "ei ainakaan yliopiston apteekeista".
Kiusa se on pienikin kiusa. Pääasia että se kohdistuu lääkettä hakevaan ihmiseen. Jos asiakkaita olisi ajateltu, olisi yhtä apteekkia kerrallaan pidetty auki pidempään, mutta logiikka kai kulkee niin, että ihmiset suuttuvat lakossa oleville farmaseuteille. Itse närkästyin välinpitämättömään apteekkifirman tiedotukseen, joka juoksutti minua pitkin kaupunkia enkä saanut kuitenkaan tarvitsemaani. Propagandasotaa. Ja jälleen terveydenhuoltopalveluja tarvitsevien ihmisten kustannuksella.
Edit. 5.12. klo 12.40 Iäkäs äitini kertoi kaveristaan, jolle Yliopiston apteekki ei suostunut kertomaan aukiolosta puhelimitse; neuvoivat tätä päälle seitsemänkymppistä rovuaa, että katsovat sieltä nettisivulta. Höh.

2 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Eipä se ole eka kerta, kun asiakkaistaan muutenkaan välittävät. Itse en ole vielä tarvinnut lakon aikana lääkkeitä, mutta ehkä pikkuhiljaa purkin pohjat alkavat häämöttää. Näköjään kiusa se menee aina kuluttajien kukkaroon, eihän se niinkään työantajaosapuolelle vaikuta, kuin myynnissä korkeintaa. Ehkä muutenkin kannattaisi siirtyä pian kannattamaan takaisin yksityisiä apteekkeja Yliopistollisen sijaan. Eipä siinäkään sen kummemmin varmaan häviäisi?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

No ainakin itse menen vaatimattoman, mutta tärkeän ostokseni tekemään yksityiseen apteekkiin, joka aukeaa kahdeksalta. Itse joudun käymään apteekissa hyvin harvoin, onnekseni.
Saa nähdä, millainen jono on.