7.12.07

Protestia Bloggerille

Anne kiinnitti huomiota Bloggerin uuteen ominaisuuteen: muut kuin Bloggerin käyttäjät eivät enää voi jättää url:aansa kommentoidessaan jossain Blogger-blogissa. Mrr.
Itse jätän aina esimerkiksi Hesarin uutisia kommentoidessani viestin loppuun oman osoitteeni, vähän edes protestoidakseni sitä, ettei url-kenttää ole.
Annella on ohje, miten Bloggerille voi ilmaista mielipiteensä.

12 kommenttia:

Arhii kirjoitti...

No, ei ole blogger tuota "omninaisuutta" keksinyt. Aika yleistä. Harmillista. Mutta mainosrahoitteisissa on aina omat jipponsa. Ja jipot tulevat lisääntymään.

Japanissahan saa ilmaisia paperikopioita jonkun verran per kuukausi jos luovuttaa henkilötietonsa (verotietonsa) ja paperin toiselle puolelle sietää mainoksia.

Hallatar kirjoitti...

Blogger päätti näin...
Ja meille se tuli yllätyksenä
kun ei mitään oltu tilattu. =)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Arhii, ei ole keksinytkään, mutta ottipa se sen käyttöön tässä vaiheessa ja blogaajien ärhentely viestii ainakin sitä, että kaikki eivät ole hiljaisen tyytyväisiä tai että asia ei ole samantekevä. Nämä ovat sellaisia yhteisöllisyyden tukkeita. Minusta laadukkaan blogipalvelun tuntomerkkeihin kuuluu se, että se tukee verkostoitumista – enkä tässä tarkoita kaupallista sellaista.

Hallatar, justiisa.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Ärsyttävä ominaisuus. Enkä osaa sitä kiertää. -jotkut kai osaavat.
Laitoin valituksen Bloggerille Annen ohjeiden mukaan.

Joskus aikanaan, kun aloitin bloggaamisen, näissä Bloggerin kommenteissa oli sama ominaisuus. Valitin siitä jollekin ystävälleni ja ainakin hänen blogistaan se ominaisuus häipyi.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Pantteri, samoin minä pistin palautetta.

zache_ kirjoitti...

Kattos pentelettä mitä ovat tehneet. Tuo on jopa sellainen ominaisuus, jota näin bloggerinkin käyttäjänä olen käyttänyt säännöllisesti. Ihan ihme veto tuo tuon poistaminen.

Kiitokset tiedon levittämisestä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Zache, pistä sana kiertämään. Jurppii, kun joutuu googlaamaan kommentoijia.

Kaisa kirjoitti...

No nyt käsitän. Käsityöblogini on Bloggerissa ja siellä tuli ihmettelevää kommenttia url-kentän häviämisestä. Luulin että Blogger vain takkuaa (vaihtui yhtenä päivänä englanninkieliseksi ja sitten taas palasi suomeen), mutta että tahallaan - höh, sanon minä!!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, Kaisa. Hissukseen "kehittävät" suuntaan, joka ei tue verkostoitumista.
Itse laitan kaikkiin sellaisiin palveluihin tekstikenttään oman url:ini

http://sinkku.vuodatus.net/ kirjoitti...

Kokeilenpa vielä, miltä näyttää, jos kirjoitan tuohon kutsumanimi-kenttään meidän rinne-blogimme urlin (se on siis Vuodatus-blogi).

Kirsi, http://sinkku.vuodatus.net/ kirjoitti...

Okei, tämä on vähän typerää, mutta tällä keinoin ainakin urlinsa saa näkyviin. Kokeilen vielä, jos laitan siihen yhteyteen nimenikin.

Kirsi, http://sinkku.vuodatus.net/ kirjoitti...

Okei, tämä ei nyt tietenkään korvaa url-kenttää, mutta on parempi kuin ei osoitetta tai ei nimeä lainkaan...
Eli siis valitse vaihtoehto "Kutsumanimi" ja kirjoita kenttään ensin nimi, sitten pilkku ja välilyönti ja sitten blogin osoite. Näin Bloggerin käyttäjä pystyy jäljittämään kommentoijan blogin ja kommentoijan nimikin tulee selväksi (Rinne-blogimmekin osoite on aika kummallinen monen mielestä aika varmasti.)