1.2.08

Aloitusaskit pois kaupoista

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että tupakkalainsäädäntöön on tulossa merkittävä muutos: pienet tupakka-askit kielletään.
Ystävättäreni oli 6-vuotias, kun isommat sisarukset ottivat hänet tupakkarinkiinsä. Lapset keräsivät viikkorahoista kolehdin ja ostivat viikottain askin tupakkaa. Näin ystävättärestäni tuli nikotiiniriippuvainen jo alle kouluikäisenä.

5 kommenttia:

Natalia kirjoitti...

Hyvä kiva hyvä bra! Tupakoivien ystävieni tunteista piittaamatta kannatan koko harrastuksen hidasta alasajoa, ja siihen suuntaan nämä pienet muutokset ovat matkallakin.

Tarjuska kirjoitti...

Hyvä näinkin! Pienistä teoista alkaa tuo alasajo. :)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Natalia ja Tarjuska, lasten tupakointi on surullinen juttu. Nuorin, jonka olen itse nähnyt sauhuttelevan, oli kuusivuotias.

Liisa kirjoitti...

Luin KYSin ensimmäisen syöpälääkärin 60-vuotishaastattelun juuri. Siinä hän mainitsi, että jos tupakanpoltto saataisiin kitkettyä pois, syöpä- ja sydän- ja sairaudet vähenisivät kolmanneksen. Risto Johansson on nimi.

Minkä nuorena oppii, sen...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Aivan, Liisa. Aina ei muisteta mainita, että suuri osa sydäninfarkteista tapahtuu 10 minuuttia tupakkatauon jälkeen.
Tupakka aiheuttaa moninaista tuhoa ihmiskunnassa, mutta nikotiiniriippuvuus on suuri ongelma – tai markkinointikoukku, kuinka asia tahdotaan nähdä. Mitään hyvää tupakoinnista ei ihmisen terveydelle koidu.