16.2.08

Kolme kovaa koota – mutta kumpi sarja

Suomen motto:
Kovuus, kylmyys ja kilpailukyky 
vai
Kela, kateus ja Koskenkorva?

4 kommenttia:

helena kirjoitti...

Mielenkiintoista... Miksi juuri k:lla alkavia sanoja?

Sanoisin että kovuus, kylmyys ja kilpailukyky. Kilpailukyky määrittää valtion ja ekonomistien ihmisnäkemyksen ja edellyttää kovuutta. Toisaalta ihmisten piiskaamisesta kilpailukyvyn nimissä seuraa lisää kovuutta. Kylmyys on yksilötason selviytymiskeino näissä olosuhteissa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Helena, kyseiset vaihtoehdot nappasin taannoin jostain kuulemastani tv-keskustelusta. Muista osanottajista ei itselläni ole muistijälkeä kuin Juba Tuomolasta, jonka ajatukset saivat minut kiinnostumaan ajatuksenvaihdosta.

Itse arvelen, että suomalaisuutta on syytä kuvata molemmilla vaihtoehdoilla: Hyväosaisten Suomi vaatii tiettyä kovuutta menestyjiltään. Sen arvot ovat tosiasiassa kovia ja kilpailukyvyn nimissä siinä Suomessa ollaan valmiit tekemään uhrauksia, jotka eivät tosin ole henkilökohtaisia, vaan koskevat kovasti ja kipeästi aivan toisia ihmisiä. Vaaditaan siis tunnekylmyyttä.
Vaihtoehto Kela, kateus ja Koskenkorva on tarjolla niille, joilta hyväosaisten kilpailukyky on karsinut säälliset ulkoiset mahdollisuudet.

Tarjuska kirjoitti...

Vähän ajankohtasta riippuu kumman sarjan valitsee.
Kovuus, kylmyys ja kilpailukyky. Yhteiskunta pakottaa välillä olemaan kova ja samalla kylämäkin, kun pitää penätä omia oikeuksiaan. Kilpailukyky on arvossaan ja heikot jää jalkoihin.
Kela, kateus ja Koskenkorva: Kelan kanssa ei mikään suju ongelmitta, kateus näkyy työelämässä ja monesti täällä blogielämässäkin. Monesti toisten housuissa tuntuisi olo helpommalta, mutta epäilen, että moniko haluaisi todella olla minukaan housuissani, vaikka saankin nauttia tästä "työkyvyttömyydestä"? Koskenkorvasta voi tulla ikävää jälkeä eli kuuluu ryhmään suurimmat kansantautimme. Joskus vaan elämä kulkee tuota rataa.

Loistavien asia-aiheiden vuoksi, haluan ojentaa sinulle jotain blogistani, käy noutamassa, kun olet maisemissa. :)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tarjuska, luulen, että kateus johtuu aika usein tietämättömyydestä, mutta osin se johtuu siitä, että osalla kansasta on ihan liikaa kaikkea, osa ei ota pärjätäkseen millään. Katkeruus versoo, jos rahassa eri syistä rypevät vielä kuuluttavat, että jokainen on oman onnensa seppä.