24.2.08

Valokuvatorstai: Jotain rajaa 2


Kun nykyisin puhutaan syystäkin paljon terveydenhuollon menojen kasvusta. Tässä on esimerkki julkisten rahojen tuhlailevasta käytöstä.: tätä Silmä- ja korvaklinikan opetusrakennusta ei enää ole.
Mielestäni olisi aiheellista pitää rajaa vanhojen, kauniiden rakennusten ja ympäristöjen tuhoamisessa. Ennen vanhaan taidettiin olla paremmin perillä kauniiden ympäristöjen hoitavasta vaikutuksesta kuin nykyisin – vai eikö enää vain piitata?

4 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Ihanat näkymät ja jos varsinkin tuo rakennus ei ollut kyllästetty nykyisellä vaivalla- homeella niin miksi sitä ei ole?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Homeesta en ainakaan itse ole kuullut.
Rakennuksen arkkitehti oli keksinyt mielestäni nerokkaan ratkaisun, joka antoi rauhallisen ympäristön illuusion, vaikka rakennus sijaitsi ahtaassa paikassa Naistenklinikan ja "Hiltonin" sisäänmenoväylän välissä: ensimmäinen kerros oli pudotettu kerrosta alemmas kuin katutaso ja rakennus oli ympäröity pienellä puutarhalla. Pyöreän rakennuksen ulkoseinät olivat suurta ikkunaa. Sisähuoneisiin valoa tuli sekä sisäikkunoista että kattoikkunoista. Kauneuden kruunasivat Paulon kokoelman kauniit taideteokset.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minulla on foorumi nimeltä harvinaiset ja harvinainen sairaus. Saanko laittaa linkin mielenkiintoisesta blogistasi sivulleni? Käy tutustumassa:
http://p1.foorumi.info/harvinaiset/

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tottakai saat laittaa linkin.
Mielelläni käyn tutustumassa foorumiisi, kunhan ennätän. Ja 29.2. on sitten harvinaisten sairauksien päivä. Olen suunnitellut postaavani jotain aiheesta silloin :)