18.3.08

Hyvää rasismin vastaista päivää kaikille

Muoriska muistutti tärkeästä asiasta: nyt on rasismin vastainen viikko (15–21.3.) . SPR:ssä voi käydä saneeraamassa ennakkoluulojaan. Hopi hopi. Edit.

2 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Ja tässä näemme eräänlaista rasisimia yllä olevissa kommenteissa.

Rasisimi on jo muotoutunut yleissanaksi jolla tarkoitetaan peruusteetonta ennakkoluuloa. Ja enää ei voi sanoa että rasisimi tarkoittaisi etnistä taustaa, on ikään liittyvää, terveyteen liittyvää, sukupuoleen liittyvää, ammattiin liittyvää.. eli kokonaisuutena asia on hyvin laaja-alainen.

Ja ylläoleville tiedoksi, enemmän minua kohtaan on ollut etnisesti samaa rotua edustavia "selkäänpuukottajia" kuin muita. Viimeisin mm. oma kunta, eli sellainen lintukoto tämä Suomi on.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Muoriska, poistin kyseiset kommentit. (Minulle ei tieto kommenteista tullut riittävän nopeasti...) Tuollaista törkyä en anonyymiltä kommentoijalta nimittäin hyväksy blogissani.
On juuri noin on, kuten sanot: perusteeton ennakkoluulo on rasismia. Ja perusteetonta ennakkoluuloa on, ja esiintyy ajassamme. Työelämä on toistaiseksi rasismin hapattamaa ja sen ilmenemismuodot ovat moninaiset. On ihmisiä ja ihmisryhmiä, jotka suorastaan vaalivat rasismia työelämässä. Vähän korvieni ohi pääsi menemään, kuka professori sanoi, että vaatii ehkä johtajien sukupolven vaihtumisen ennen kuin asenteet, jotka ovat perua 90-luvun alun lamasta, muuttuvat työelämässä. Tuo Kokoomuksen kansanedustaja ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Eero Lehden haastattelu Kauppalehdessä ilmentää juuri tuollaisia vanhemman tylnantajapolven elättelemiä ja jopa ylläpitämiä perusteettomia ennakkoluuloja. On tullut aika, josta suomalainen työelämä ei selviä muuttamatta kantojaan: työelämässä tulee suvaita pian yli nelikymppisiä muuallakin kuin omistajaportaasa, tulee ymmärtää, että ihmisellä on muutakin elämää, tulee palkata kaikenpainoisia, niitäkin, jotka eivät valehtele alkoholinkäytöstään, jotka eivät kykene juoksemaan maratonia, joilla on pienet lapset, jotka eivät puhu ruotsia, jopa niitä, jotka eivät puhu suomea...