19.3.08

Terveellisemmin elävät valmiimpia parantamaan tapojaan

Naimisissa olevat, toimistotyössä olevat, liikuntaa harrastavat nelikymppiset helsinkiläismiehet, jotka käyttävät alkoholia kohtalaisen harvoin, ovat valmiimpia muuttamaan terveyskäyttäytymistään entistä terveellisempään suuntaan kuin yksin elävät, teollisuustyöntekijät, korkeintaan satunnaisesti liikuntaa harrastavat, runsaasti alkoholia käyttävät, ilmenee Primary Health Care Research & Development -lehden artikkelista Health behaviour and health beliefs among Finnish middle-aged men.
Tutkimusaiheisto on kerätty Helsingin Sydänpiirin ja Helsingin kaupungin Kundit kondikseen -projektissa kutsuttaessa tutkimukseen tulleilta miehiltä.
Artikkelin aineiston 273 miehestä 215 oli naimisissa, 54 yksineläjiä; 140 toimistotyöntekijöitä, 128 teollisuustyöntekijää; 45 ilmoitti harrastavansa liikuntaa 4–7 kertaa viikossa ja 142 ilmoitti harrastavansa liikuntaa 1–3 kertaa viikossa, 82 harvemmin. Alkoholin kulutuksesta tutkittavat ilmoittivat seuraavaa: 132 ei koskaan tai harvoin, 62 kerran kuukaudessa ja 75 kerran viikossa tai useammin.
Lähde: Primary Health Care Research & Development 2008:9.

Ei kommentteja: