17.3.08

"Useimmiten vika on johdossa"

Ei ole ihme, että yrityksissä henkilöstöllä on jaksamisongelmia ja että niin suuri osa kansasta on psykoterapian tarpeessa, että Kela on lyhentänyt hoitoaikoja – ja silti terapiaan on vaikea päästä; Helsinkikin tarjoaa nelikymppisille miehille musikkiryhmäterapiaa tai masennuskoulua yksilöterapian korvikkeeksi.
Muistan edelleen hymynkare suupielessäni ex-työkaveriani Pasia, joka tuli hätiin, kun joku putosi verkosta tai kun osa talosta putosi verkosta. Pasin vakiokommentti oli: "Useimmiten vika on johdossa."
Minkä terapautit ja lääkärit kovalla työllä ja suurin kustannuksin pyrkivät korjaamaan, sen yksi taitamaton johtaja voi hetkessä tuhota.
Innoituksen lähde: Kauppalehti ja Suomen Yrittäjien puheenjohtajan mielipiteet siellä.

5 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Tuli mieleen vain muinainen vitsti:
" mikä oli kielletty lause aikanaan konekorjaamoilla Puolassa?
- Puolan johto on vaihdettava."

muoriska kirjoitti...

Ja myöhäisimetysdementikko tässä vielä.
Tänään on se rasismin vastainen päivä ja myös netin kautta voi luopua ja heittää ennakkoluulojaan roskikseen.

http://www.redcross.fi/ext/ennakkoluulot/

Hyvää tikkutiistaita

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Muoriska, en itse muista yhtään tapausta, jossa vika ei olisi ollut tosiaan johdossa. Ongelma parani aina joko sillä, että löytyi kohta,jossa johto oli irronnut – tai sitten se vaihdettiin uuteen ja taas pelitti.

neulekirppu kirjoitti...

Lehti taisi laukoa tuossa jutussa vain ääneen sen piiloajatuksen, joka on maassamme aina liittynyt työttömyyteen.
Ongelmallista, että johto yleensä aiheuttaa sille pienelle ihmiselle sen työttömyyden, josta pieni ihminen ei pääse enää koskaan nousemaan.
Se on asia, johon pitäisi kiinnittää huomiota.
Lehden logiikallahan esim. kukaan kotonaan lasta hoitanut nainen ei enää olisi henkisesti työkykyinen, koska on tottunut olemaan pois töistä. Ehkä tämä onkin yksi syy miksi tädit eivät työllisty.
Liika koulutuskin voi olla työnsaannin este. Kenes syy se sitten on? Sen joka on kouluttautunut liian paljon jonkun toisen mielestä vai ihmisen, joka ei uskalla ottaa duuniin itseään koulutetumpaa?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Neulekirppu, kyseessä taitaa olla ökyoikeistolainen uho, jonka päämääränä on ylläpitää vanhojaennakkoluuloja. Asia on aivan ajankohtainen näin rasismin vastaisella viikolla.
Jos työnantajapuoli olisi huolissaan, tai jos se on huolissaan, työvoiman riittävyydestä, eihän se kohtele ihmisiä kertakäyttöhyödykkeinä.
Lehti on katsellut liikaa telkkarin kiusaamisohjelmia.