26.4.08

Ilmaisia huveja: Päivälehden museo


Ludviginkadulla, Helsingin Sanomien entisen toimituksen talossa, on Päivälehden museo. Museo esittelee Helsingin Sanomien ja suomalaisen uutistyön historiaa. Suosittelen lämpimästi.
Samaan syssyyn lukuvinkki toimittajan työstä kiinnostuneille: luin äskettäin Ilta-Sanomien rikosreportteri Hannes Murha-Markkulan kirjan Murha rikostoimittajan silmin. Kirja antoi itselleni paljon virikkeitä toimittajan etiikan pohdintaan. Edes uutistoiminta kun ei koskaan ole toimittajapersoonan arvoista irrallista työtä, vaikka uutisia säänteleekin tietty kaava ja ammattityön erottaa muusta kirjoittelusta erityisesti siitä, että ammattitaitoinen toimittaja valottaa asian kaikkien osapuolten kannalta.

3 kommenttia:

käpsä kirjoitti...

Tämähän oli hyvä vinkki,Kirsi, täytyykin kipaista sinne kun ohi menen :)

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Onkos nuo ilmapalloja? Itseensä tyytyväinen kirkonmies siinä pyörittelee peukaloitaan ja takana joku Kari Suomalaisen hahmo - niinkuin taitaa olla tuo pappikin.

KirsiM kirjoitti...

Käpsä, minäkin menen vielä uudelleen. Viimeksi kävin vähän pikaisesti. Perusteellisesti olin ennen museon remppaa. Siellä taitaa olla aika paljon uutta katseltavaa.

Pantteri, kyseinen "ilmapallo" on Mr. Kokoomus, Kari Suomalaisen luoma hahmo. Liperit ja kypärä kuvasivat tuolloisen kokoomuksen linjaa aika hyvin. Nykyinen kokoomus olisi varmaan rullaluistimet lajassa viilettävä metroseksuaali.
Museossa on siis karuselli, jossa Karin-aikaiset puolueet pyörivät. Takana on Kommunistit, keskellä tolpassa liberaali ja Kokoomuksen edessä näkyy olevan Mr. Maalaisliitto. Useimmat kyseiset hahmot ovat melkoisen pyyleviä.