13.4.08

Laihdutuspatukka hävisi omenalle kirkkaasti


Annoin nettikyselyssä vastaajille kolme välipalavaihtoehtoa: laihdutuspatukka, suklaakonvehti tai omena. Veikkaanpa, että moni olisi ottanut ne kaikki, tai ainakin kaksi niistä, jos olisi voinut ottaa valintansa mukaan. Oli miten oli, omena voitti: 66 prosenttia äänestäjistä valitsi omenan. Ääniä annettiin 60.

En lähtenyt tarkemmin esittelemään patukkaa. Näin jälkeenpäin nyt kyllä kerron, että sitä ei markkinoida välipalana, vaan aterian korvikkeena; sen ravitsemustiedot löytyvät täältä. Suklaakonvehdin ravitsemuskoostumus- ja energiatiedot löytyvät täältä. Omenan tiedot löytyvät Kansanterveyslaitoksen Finelin tietokannasta.

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Höh, hävisin:) Valitsin laihdutuspatukan, koska haluan syödä omenan kuorittuna ja se on välillä vaikeaa, kun on liikenteessä ja silloinhan syödään välipalaa. Patukka on kätevämpi.

No, ainakin minä vastasin rehellisesti:))
(jos olisi ollut suklaapatukka, olisin valinnut sen, konvehti on liian vähän välipalaksi...)

KirsiM kirjoitti...

Susu, itse maistoin laihdutuspatukkaa. Se ei ollut pahaa ja se tuo kylläisyydentunteen pitkäksi aikaa.
Tällasiessa kyselyssä ei kysytä motiiveja enkä antanut selityksen mahdollisuutta aiemmassa postauksessani. Tänne nyt sitten voisivat muutkin pertoa, miksi äänestivät, kuten äänestivät. Itse äänestin omenaa, sillä tykkään omenista kuin sika limpusta ja näihin asti kuoriminen on tuonut vain mukavan tauon työntekoon. Kaupungilla kiitäessä tekisin samoin kuin sinä.

Elegia kirjoitti...

Mitä, ettekö te syö omenaa kuorineen? Minusta parasta omenassa on nimenomaan kuoret. Pidän kovista omenoista, en jauho-omenoista. Jos olisi tarjolla jauho-omenaa, niin silloin en kyllä omenaa ottaisi. Siinä tapauksessa ottaisin jotain muuta, jos ottaisin lainkaan.

Elegia kirjoitti...

Eikös muuten se ravitsevin (vitamiinipitoisin) aines sijaitse juuri kuoren tuntumassa kuten perunoissakin?

KirsiM kirjoitti...

Elegia, en uskalla, ellen tiedä, etei sitä ole kyllästetty jollain aineilla. Kotimaisia toki syön silloin, kun tiedän, mistä omenat ovat ja ettei niitä ole käsitelty millään säilymistä tai ulkonäköä parantavilla kemikaaleilla.

Äiti -Punatukat- kirjoitti...

Elintarvikeviraston ja Tullilaboratorion mukaan nykyään on turvallista syödä tuontiomenatkin kuorineen. Omenat kannattaa kyllä pestä ensin, ja jos haluaa olla tosi tarkka, niitä voi vielä hangata pyyhkeellä. Minä valitsin omenan, koska en syö makeisia.

KirsiM kirjoitti...

Kiitos, äiti-punatukka, tästä tiedosta.
Olen itsekin havainnut sen, ettei omenoiden pinnalla enää nykyisin ole sellaista vahakerrosta kuin aiemmin, mutta luultavasti tuontimääräyksetkin ovat siis muuttuneet.
Sen taannoisen kiinalaisten omenasipsien oston jälkeen, josta joskus kirjoitin, olen tarkemmin katsonut itse hedelmienkin alkuperää, muutakin kuin kotimaisuutta. Kaikki erät kuin eivät joudu viranomaisten tarkastuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos on omenalle allerginen, ei oikein jää vaihtoehtoja. :)

KirsiM kirjoitti...

Sori. Allergiset unohtuivat jälleen kerran.

Jani Sourander kirjoitti...

Se on todella kieroa, kun ihmiset vastaavat epärehellisesti jopa anonyymeihin galluppeihin.

Tähän törmää myös kasvotusten. Jokainen meistä tuntuu tukevan pieniä erikoismyymälöitä - noin niinku kahvipöydän äärellä. Mutta kun se lompakko kaivetaan esiin ja mennään etsimään vahvistinta/telkkaria/tietokonetta, niin se pieni ammattitaitoinen pulju unohtuu äkkiä ja auto parkkeerataan Gigantin pihalle.

KirsiM kirjoitti...

Jani, jotenkin tuntuu, että olet tismalleen oikeassa.
Pitääpä tarkkailla omaa toimintaa todellisen elämän valintatilanteessa tarkemmin. Luulen, että itse ratkaisisin sisäiset ristiriidat sellä tavoin, että ottaisin sekä että, mutta tässä gallupissa sitä mahdollisuutta ei tarjottu, koska yritin saada selville, mikä olisi ykkösvaihtoehto kenenkin mielestä. Tosiasiahan on, että tilastollisesti katsoen suomalaiset entistä useammin valitsevat sekä että eli syömme enemmän kuin 50-tai 60-luvun suomalaiset, joille mainostettiin puolen litran jäätelöpakettia sloganilla "Herkut neljälle Valio-jäätelöstä".

Elegia kirjoitti...

Anonyymi, kyllä jää: voi olla ottamatta mitään. Sekin on vaihtoehto. :) Ei sitä tarvitse koko ajan olla mussuttamassa jotain.

KirsiM kirjoitti...

Niinpa niin, mutta jos se toinen vaihtoehto sitten on, että vetää posket lommolla nälkäänsä välipalaksi tupakkaa, se on terveyden kannalta pahinta mahdollista välipalaa.
Hyvä, että tuli tuon napostelun ja välipalan ero esille joka tapauksessa, Elegia.