23.4.08

Ruokavalion ongelmana tyhjät kalorit

Diabetes-lehdessä on Katja Holopaisen tekemä keittiömestari Jaakko Kolmosen haastattelu. Juttu on otsikoitu Suomalaisen ruokavalion ongelma: Liikaa tyhjiä kaloreita.
Keittiömestari Kolmosen mukaan keskivertosuomalainen saa rasvasta, alkoholista ja puhtaista hiilihydraateista, kuten sokerista, jopa 120 prosenttia päivittäisestä energiantarpeestaan.

Keittiömestarin konstit:

  1. Karta sokeria
  2. Lisää kuitua
  3. Suosi pehmeää rasvaa
  4. Vältä alkoholia
  5. Säästä herkut juhlaan.

2 kommenttia:

Obeesia kirjoitti...

Diabetes-lehti olikin varsinainen tietopaketti ruokailusta. Laitan sen talteen, siitä on hyötyä myöhemminkin.

Sain KG-lehden näytenumeron. Siinä on juttu Psykologi Lea Polsosta ja hänen ajatuksistaan. Sen jälkeen tuntui oudolta, kun koko muu lehti oli täynnä kiihkeää painonpudotusta.Leahan edustaa maltillisuutta painonhallinnassa.

KirsiM kirjoitti...

Totta, Obeesia. Diabetes-lehti oli minun mielestäni tavallistakin antoisampi.
Enpä ole KG:ta lukenut. Suoma Saarni, josta kerron edellisessä postauksessa, osoittaa hänkin, että nopeat tulokset valuvat hukkaan, pitää olla malttia todellisiin muutoksiin, joihin voi sitoutua pysyvästi.
Olen joskus laskeskellut, paljonko eroa on edimerkiksi sillä, juoko saunan jälkeen 3,3 desiä olutta vai o,5 litraa. Vuositasolla tällainenvalinta merkitsee aika paljon. Sen sijaan jos kesällä istuu terassilla ja juo isoja kaljatuoppeja ja syksyllä laihduttaa, ongelmia tulee muuallekin kuin painonhallintaan ja sinne saattaa tulla pitkäaikaisia ongelmia. Näiden laskelmien jälkeen siirryin itse pääosin vesikannalle saunajuomissa ja jätin pienetkin pullot ostamatta. Rahan säästö on merkittävä vuositasolla sekin. Pitäisi varmaan panna johonkin kassaan.