14.5.08

Adrenaliini lisää kielitaitoa ja ulkomaankielisen puheen sujuvuutta

Kontakt med numret ni har valta fås ej... Valitsemaanne numeroon ei saada yhteyttä.
Mutta lopulta: "The person you tried to reach is not available. Please leave the message." Oululainen it-firma on suojautunut asikkailtaan kaikin keinoin. Puhelimiin ei vastata ja kun vastataan, kyseessä on englanninkielinen puhelinvastaaja, jonka sijainnista minulla ei ole harmainta aavistusta eli enpä osaa arvata, mihin kellonaikaan numerosta mahdollisesti vastaisi oikea reaalimaailman ihminen. Ei ainakaan suomalaisena työaikana.

Webbihotelli, jota olen käyttänyt koettelee nyt hermojani ja vie aikaani oikein perusteellisesti. Firma lähetti viestejä eräälle toimeksiantajalleni maksamattomista laskuista, jotka asiakas tosiasiassa on maksanut. Webbihotelli ei yhteydenottoihin vastannut, vaan sulki asiakkaansa domainin.
Eipä firma ole vastannut myöskään teknisiin tukipyyntöihin kuin koneellisesti lähettämällä robotin generoiman vastausviestin, jossa on yhteydenoton tunnus, joka kuulemma pitää mainita yhteyttä otettaessa. Ongelma syntyi sivujen siirtämisessä webbieditorituotannosta kotisivukoneen alustalle. Sivut ovat jossain, mutta netissä näkyvät tammikuiset sivut.
Blogimaailman sujuvuuden vastakohtana on raivostuttava, ärsyttävä tehottomuus ja sählinki. Töitä voi tietenkin automatisoida ja sujuvoittaa, mutta koneet eivät korvaa ihmistä ja väärin suunnitellut työnkulut aiheuttavat pienimuotoisia katastrofeja.

Ei kommentteja: