7.5.08

Kun taidot eivät riitä, alkaa pelottelu


Jääkiekon MM-kisoissa Kanadan Halifaxissa nähtiin eilisiltana jälleen sokeita tuomareita ja väkivaltaa. Ottelun kahdesta päätuomarista (venäläinen ja ruotsalainen) kumpikaan ei nähnyt alakynnessä olevien kanadalaisten väkivaltaisia otteita. Yhdysvaltalaispuolustaja sai korkeasta mailasta vakavan vamman. Leuassa ei ole suojusta, joten siihen on hyvä suunnata kova isku. Kanadalaiselle ei tullut lainkaan rangaistusta, vaikka pienessä kaukalossa oli neljä tuomaria.
Toinen vakava tilanne oli ottelun lopulla, jolloin kanadalaispelaaja taklasi usalaispelaajan laitaan ja väänsi päätä taaksepäin. Kyseessä oli niin sanottu päähän kohdistunut taklaus. Neljästä tuomarista yksikään ei nähnyt mitään tuomittavaa tuossa tilanteessa.

Pohjoisamerikkalaisen jääkiekkoilun väkivaltaista tyyliä ihannoiva selostustapa on jo aikaa sitten rantautunut Suomeen. Itse en näe mitään ihailtavaa joukkueessa, joka pelottelee väkivallalla vastustajaansa. Psykologia on samantyyppista kuin koulun välituntiväkivallassa tai jenkkiläisissä gangsterileffoissa: käytetään väkivaltaa varoituskeinona: jos uskallat jotain temppuja, niin hampaat lähtee, ilmat menee pihalle, tulee aivotärähdys...
Ja niinpä viime minuutilla Kanada iski voittomaalin.

Edit. klo 13. Ylen urheilun ottelu-uutiseen: USA oli parempi, Kanada vei voiton

Ei kommentteja: