13.5.08

Mieluummin maasturin tankissa kuin köyhän suussa

Teollisuusmaiden ihmiset tahtovat säilyttää oman elintasonsa ja kulutustasonsa.
Tahdomme mitä ilmeisimmin kantaa kortemme kekoon ilmaston lämpenemisen vastustamiseksi ottamalta maailman köyhiltä ruokaa ja valmistamalla siitä omiin autoihimme ekologisempaa polttoainetta.
Ajankohtainen kakkonen 13.5. YLEn Areenalla käsittelee aihepiiriä laajasti. Suosittelen.
Ruokakasvien hyödyntämisestä biopolttoaiheisiin ei saa tehdä taloudellisesti kannattavaa. Suomenkin köyhiä ruoan hinnan nousu kirpaisee pahasti.

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Tämä uutinen nosti eniten verenpainetta tänään radiota kuunnellessa. Järki hoi, äly, älä jätä!

KirsiM kirjoitti...

Liisa, minut tällainen tekee murheelliseksi. Nyt kun pitäisi rajoittaa energiankäyttöä, Suomi haalii urakalla kaikenlaista: lisää ydinvoimaloita ja eteläamerikkalaista sokeriruokoa ja hyvä jos ei maissiakin auton menovedeksi.
Ympäristönsojelijatkaan eivät näemmä ajattele asioita kovin perusteellisesti. Biopolttoaineiden alkuperä on erittäin tärkeä kysymys. Lisäksi ilmasto-ongelmia on muitakin kuin lämpeneminen. Esimerkiksi pienhiukkaspäästöt, jotka kehitysmaissa ovat erittäin suuri ennenaikaisen kuolleisuuden syy, herättävät huolta. Eikä tuo ydinvoimakaan muistaakseni aivan ongelmaton energianlähde ole. Jotenkin hämärästi muistan, että jokin Tsernobylin reaktori aiheutti joskus runsaat 20 vuotta sitten ongelman, joka edelleen tietääkseni aiheuttaa syöpäkuolemia.