16.6.08

Matkailun ikävämpi puoli


Työtoveri palasi kuukauden komennukselta Bangladeshistä. Mahavaivat alkoivat jo lennolla ja hänet siirrettiin "mukavampaan paikkaan", toisin sanoen pois muiden matkustajien silmistä. Vähän hitaasti kaveri on päässyt labroihin yksityisellä puolella maan suurimpiin kuuluvassa työterveyshuollossa.
Bangladeshistä puheen ollen vatsasssa nyt voi varmaankin olla hyvin eksoottisia ongelmia. Myöskään lähialueilla matkaileva ja Euroopassa reissaava ei ole tarttuvilta taudeilta turvassa.
Asiasta löytyy tietoa lääketeollisuuden ylläpitämältä silvulta rokote.fi ja julkisen palvelun tuottamaa tietoa Kansanterveyslaitoksen matkailusivuilta.

6 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Nykypäivänä voi mitä eksoottisempia viruksia tai bakteereita tuoda tullessaan ulkomaan matkoilta. Jotkut kantavat hepatiittiviruksia, virusmaksatulehduksia, malariaa, salmonellaa ja kaiken maailman uusia viruksia. Kannattaa tarkistaa matkakohteeseen tarvittavat rokotteet ennalta ja muutenkin pyrkiä välttämään tiettyjä riskitekijöitä. Kaikkea ei kannata suuhunsa laittaa ulkomailla, mitä täällä kotimaassa ehkä laittaisi.
Toivottavasti syy selviää ja työtoverisi paranee taudistaan, ettei ole mitään kauhean vakavaa kyseessä.

KirsiM kirjoitti...

Hepatiitti ei tosiaankaan ole harvinainen ongelma. Ei tästä tarvitse kuin Viroon mennä niin hepatiittiviruksia on tarjolla enemmän kuin täällä. Salmonellaa nyt voi Suomestakin saada ja ruokamyrkytykset muutenkin ovat tulleet jo tutuiksi.
Toivottavasti taudinaiheuttaja löytyy ja sitä kautta apu...

Hanneles paradis kirjoitti...

onneksi olen selvinnyt, Venäjälläkin, mutta enpä ole matkustellut joka paikas ja hampaatkin pesen mineraalivedessä ja uskon käsien pesun vaikutukseen

KirsiM kirjoitti...

Hannele, itse uskoin kerran opasta, joka Egyptissä sanoi, että hampaat voi pestä sikäläisellä vedellä. Se oli virhe.

mm kirjoitti...

Kerran yksi tuttava toi sellaisen pöpön, että Auroran sairaalassa sitä innolla viljeltiin, koska se oli siellä vielä outo....

KirsiM kirjoitti...

Kaikkien alojen ammattilaisilla taitaa tosiaan olla outoja mieltymyksiä.
Itse kävin taannoin Haartman-instituutissa katselemassa pulloja, joissa formaliinissa oli säilöttynä ulkomailta tuotuja suolistoloisia sun muita äklötyksiä.