22.7.08

Hengenvaarallista rajojen etsintää


Turvatekniikan keskus Tukes kiinnittää huomiota siihen, että junien katoille kiipeäminen on hengenvaarallista. Tämä viesti on tainnut hukkua kaiken sen töhrimiskirjoittelun alle, mitä julkisuudessa on tarjolla.
Ratajohdoissa on 25.000 voltin jännite, myös siihen liittyvissä rakenteissa on jännite. Tuollaisen sähköjohdon varoetäisyys on tätääkseni ainakin kolme metriä. Sitä lähempänä liikkuva saattaa joutua valokaaren uhriksi.

9 kommenttia:

Jani Sourander kirjoitti...

Käsittääkseni sähkö hyppää yhden millimetrin kilovolttia kohden ilmassa. Eli 25kV hyppäisi noin 2,5cm. Ilmankosteus vaikuttaa kait johonkin suuntaan.

Ei sillä, että ei tämä junan katolle kiipeämisestä terveellistä tee.

Obeesia kirjoitti...

Hengenvaarallista rajojen etsintää koin eilen myös maantiellä.

Satoi kuin saavista, näkyvyys oli tiellä huono, urat täynnä vettä, keltainen viiva,vastaantulijoita...

...silti piti jonkun näyttää urheuttaan ohittamalla!

KirsiM kirjoitti...

Metrin päässä sähkömiehellä on jo tukka pystyssä. Niin lähelle ei ammattimiehelläkään ole lupa mennä. Kahden ja puolen sentin päässä on nirri poissa, Älä kokeile, Usko pois.

Obeesia, yhdellä Vaasa–Hesa -välillä on aina tilastollisesti ottaen yksi harakirikuski. Jostain syystä meidän kohdallemme on sattunut sellainen lähes poikkeuksetta Ikaalisten golfkentän tuntumassa.

Anonyymi kirjoitti...

HOPS taisi Janilla käydä pieni pilkku virhe, kyllä NIMELLINEN läpilyönti etäisyys on 25cm, mutta ei kukaan täysipäinen mene niin lähelle ei edes me jotka näitä töitä tehdään. Ilman kosteus- ja muut epäpuhtaudet vaikuttavat todellakin läpilyönti herkkyyteen. Ihmettelen kovasti myös tätä että lehdissä ei ole tämmöisistä mitään juttuja edes ennaltaehkäisy mielessä. Näen lähes päivittäin esim. maalauksia niin lähellä jännitteisiä osia että ihmettelen että ei vielä ole löytynyt entisiä maalareita.

KirsiM kirjoitti...

Anonyymi, Tukesin tiedotteen mukaan valokaari lennätti tänä kesänä yhden pojan junan katolta maahan. Poika selvisi palovammoilla, mutta ehkäpä ei junan katolle enää kiipeä.

Anonyymi kirjoitti...

Valokaari on tosiaan vaarallinen. Mä en ymmärrä, miksi jollekin tulee edes mieleen mennä junan katolle.

KirsiM kirjoitti...

Neulekirppu, ihmiset käyttäytyvät joskus uskomattoman kummallisesti, jopa selvin päin.

Hallatar kirjoitti...

Sitten usein joukossa tyhmyys tiivistyy... =/

KirsiM kirjoitti...

Hallatar, näin on. Humalatila herkistää joukkotyhmyydelle, kuten muillekin tyhmyyksille.