1.7.08

Turhia lääkärissäkäyntejä


HUSin työnkuluissa olisi aika lailla parantamisen varaa, ainakin potilaan kannalta asiaa tarkastellen. Lääkärien kiireelliseksi luokittelemaa (edit.3.7.) potilasta käytetään turhaan poliklinikalla ja näin viedään lääkärin aikaa ja mitä ilmeisimmin kasvatetaan myös jonoja. Lue tuumoripotilaan tarinaa Tarjuskan blogista.
Edit. 2.7. linkki korjattu.

6 kommenttia:

w1400 kirjoitti...

Heips Kirsi!

Tarjuskan blogilinkissä on yksi ylimääräinen http//. Itselläni on juuri tässä mielipidekirjoitus Hesariin omasta tilanteestani työn alla...

Iloista kesää sinulle!

Pauliina

KirsiM kirjoitti...

Kiitos, Pauliina.
Olen sitä sinunkin tilannettasi seuraillut ja jotain siitä kirjoittanutkin jossain vaiheessa kautta rantain ainakin.

Sinulla taitaa olla sama ongelma kuin Tarjuskalla: ette näytä välttämättä potilailta. Kannattaa tuunata itsestään luultavasti sairaan näköinen, kun menee sossujen tai muiden päättävien puheille – mutta ei niin surkean, että luokittelevat päihdeongelmaiseksi. Silloin avun saaminen taas vaikeutuu.

Tarjuska kirjoitti...

Niinpä, potilaskertomukseni otteessa luki, että 'hyväkuntoisen näköinen nainen'... Sitten taas suhtaudutaan eri lailla, kun potilaspapereissani luki, että 'laiha, keltainen nainen' :) Pitäisi laahustaa vastaanotolle ja näyttää tosi sairaan näköiseltä. Ei paljoa kannata punata huuliaan, tai laittaa meikkiä silmiin, ettei näytä liian terveen näköiseltä.

KirsiM kirjoitti...

Suosittelen mustaa ja keltaista luomiväriä. Tämän kuvallisen kulttuurin vaikutus on ilmeisesti ulottunut jo terveydenhuollon ammattihenkilöstön työaikaiseen tajuntaa saakka.

w1400 kirjoitti...

Poskipuna on myös ehdoton miinus, näyttää vallan liian terveeltä. Voisi ehkä kysäistä Sofi Oksaselta sopivaa puuteria, ja valita nuo Kirsin ehdottamat luomivärit.

Tässä muuten linkki siihen kirjoitukseeni, jota en vielä ole lähettänyt mihinkään...

http://tikulla.blogspot.com/2008/07/tllasta-vssin.html

KirsiM kirjoitti...

Ja luultavasti aivan pelkkä meikkaamatta jättäminen ja ankeanväriset vaatteet riittävät ;(