5.8.08

Bussikuskien ja bussifirman armoilla

Bussikuskin homma on palveluammatti. Aina joukossa on kuitenkin niitä, joilla on pinna piukalla tai joiden pipo kiristää.
Lähipiirin 9-vuotiaan tytön kohdalle sattui noin vuosi sitten tapaus, jossa bussikuski ilman sen kummempia selityksiä ei huolinut lasta ja tämän serkkua bussiin. Koskaan en saanut Helsingin bussiliikenteeltä selkitystä tapahtuneeseen. Tapaus jätti suuren epäluottamuksen tapaan, jolla helsinkiläisten julkista liikennettä hoidetaan ja jolla kuljettajien väärinkäytöksiä tutkitaan tai siis ei tutkita.
Nyt luin Helsingin Sanomista, että pientä sähköpyörätuolia ei ollut huolittu bussiin numero 71. Helsingin Bussiliikenteen tekninen johtaja Aku Tuokila ei osannut lehtihaastattelussa vastata, miksi kuljettaja ei huolinut bussiin sähköpyörätuolia, jonka painonsa puolesta olisi tullut kelvata. "En tunne yksittäistä tapausta. Tehtävämme on tietenkin kujettaa matkustajia. Ohjeistukset koskevat niin pyöriä kuin lastenvaunujakin. Erilaisia tilanteita voi laitteiden kanssa syntyä, ja ne ovat aina kujettajan harkittavissa", vastaa tekninen johtaja Aku Tuokila.
Niinpä niin. Lapset, vanhukset ja vammaiset ovat bussikuskien armoilla. Väärinkäytöksiä ei ole, koska niitä ei sen kummemmin tutkita. Kynnyksen tj Kalle Könkkölä tosin Tuokilan mukaan raportoi kokemuksistaan Bussiliikenteelle, mutta Könkkölä on tunnettu henkilö ja hän saa varmaankin keskimääräistä parempaa palvelua.
Tuttu helsinkiläinen kaveri, joka ajelee sähköpyörätuolilla, sai tässä kerran bussikuskilta nyrkistä. Asiaa puidaan tiettävästi nyt oikeudessa.

Ei kommentteja: