3.9.08

Huumetutkintaan lisää panostusta ja tarvittaessa keinoja

Huumeiden kauppa, välitys ja siihen liittyvä rikollisuus lisääntyy. Huomessa tehdään nykyisin suuria huumetakavarikkoja. Huumeet ovat tuoneet tullessaan tännekin järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden raakoine tapoineen.
Uutiset kertovat aika usein huumetakavarikoista ja -pidätyksistä, ja heti perään huumepoliiseihin kohdistuvista rikosepäilyistä. Tämä on äärimmäisen kiinnostavaa.

6 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Huumepoliisi toimii niin kovassa ympäristössä, että keinot varmaan helposti tulee otettua lain rajamailta. Toki rikollisiksi epäillyillä on myös oikeutensa ja poliisin pitää toimia lain sallimissa rajoissa. Minusta sen varmistaminen pitäisi voida hoitaa jotenkin muuten kuin syyttäjän toimesta.

KirsiM kirjoitti...

Jotain tällaista itsekin tuossa ajattelin, mitään mammanpoikia eivät huumerikoksiin syyllistyneet ole. On tietenkin niin, että kaikki epäilyksenalaiset eivät ole syyllisiä. Olisi kauheaa joutua syyttä kovien tutkintakeinojen kohteeksi.
Poliiseilla pitäisi olla joka tapauksessa mielestäni tämän rikollisuuden keinot huomioon ottavat valtuudet toimiinsa. Ajattelen niitä lukuisia äitejä ja isiä, puolisoita ja ystäviä ja ties ketä, joiden läheiset jäävät huumekoukkuun. Ne ekstasipillerit, joita telkussakin eilen näytettiin, kamalaa, jos ne olisivat joutuneet käyttöön.
Valtuuksien ja resursoinnin pitää sitten ulottua myös rahanpesuun. On kamalaa, jos isoilla summilla pelaavat rikolliset saavat yhteiskunnan suojelua.

KooTee kirjoitti...

Tuntuu kyllä siltä, että poliiseja kohdellaan väärin. Meillä alkaa olla sen tason rikollisia ettei niitä aimmin ole ollut. Keinot pitää olla kovempia mihin ollaan totuttu, muuten kaikki diilerit alkavat pompottaa poliisia. Mikäli keinot laillista tietä alkavat loppua, lakia on muutettava. Ei hyssyttely auta muita kuin rikollisia.
Tämä syyttäjän pelottelu episodi on myös mielenkiintoinen, MIKSI hän ei ole tehnyt rikosilmoitusta? Ilmaan heitetyt syytteet median välityksellä, aivan uskomantonta. Jos uhkailua on ollut niin se ei ole missään nimessä hyväksyttävää.
Sellainen peli on saatava äkisti loppumaan. Tuollaiset syytteet jotka heitetään vain ilmaan mustaavat kaikkien poliisien mainetta.

Tässä minun pähkäilyjäni asiasta.

KirsiM kirjoitti...

Kootee, tällaiselta mielikuvalta ei voi välttyä. Asia on siinä määrin julkisuudessa, että olisi hyvä tietää siitä enemmän. Suomessa suojellaan kiitettävästi rikoksesta epäiltyjä ja heidän oikeuksiaan, mutta toivottavasti ei kansalaiseten terveyden ja hengen kustannuksella. Huumepoliisit ovat nyt vihdoin saaneet näyttäviä tuloksia, kun vuosikymmenten ajan huumeita vain on virrannut tänne ja harvoin kukaan on jäänyt kiinni. Vaakalaudalla on lukuisten ihmisten terveys, henki ja mielenterveys.

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Kyllä minustakin kummalta tuntuu tämä tilanne. Huumemaailma on kova ja siellä liikkuu valtava määrä rahaa. Hakematta tulee mieleen, että sitä rahaa liikuttelevia alkaa olla jo virkaportaissakin! Poliisi todella tarvitsee kunnon keinot pönttöjahtiin.

Jotenkin suorastaan groteskilta tuntuu, kun telkussa poliisia vastaan todistajina käytettiin huumerikoksista tuomittuja - he jos kuka ovat pahasti asianosaisia eikä lämpimiä tunteita poliisia kohtaan ole odotettavissa, kostamisen tarvetta kylläkin.

Tutkinnasta sen sijaan poistettiin syyttäjä, joka tuli asianosaiseksi väitettyään tulleensa poliisin uhkailemaksi...

Todella mielenkiintoiseksi menee!

KirsiM kirjoitti...

Inkivääri, tämä rikollisten oikeuksien puolustaminen on huolestuttavaa.
Huumeet tuhoavat monen ihmisen elämän.
Huumeiden käyttäjien hoitoonpääsystä ei rummuteta siinä määrin kuin olisi syytä. Moni nuori elämä katkeaa ennen aikojaan. Tanskassa jo nykyisin huumeidenkäyttäjät kuolevat vanhuuteen, meillä edelleen tietääkseni (tietoni ovat viime vuodelta) tyrmistyttävän usein yliannostukseen. Moralismi kohdistetaan jälleen kerran uhreihin, alaportaaseen, sen sijaan että isot rikolliset pesevät rahaa ja elävät kuin mafiapomot muuallakin.