25.10.08

Ei tullut luottamuslausetta


Vaikka tasavallan hallitus sai kansanedustajilta luottamuslauseen persuterveydenhuollon hoitamisesta, blogiäänesytksen tulos antaa suuntaa siitä, että kansanedustajat elävät aika lailla toisessa todellisuudessa kuin palveluka käyttävä kansa.
Viime viikolla toteutetussa äänestyksessä verkkolehden lukijat antoivat kaikkiaan 18 ääntä. 16 äänesti epäluottamusta hallitukselle, yksi äänesti luottamusta ja yksi ilmoitti olevansa poissa. (Eduskunnassa poissaolleita oli muistaakseni 34.) 

4 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

En ihmettele ollenkaan tämän äänestyksen tulosta. Kuinkahan moni kansanedustaja muuten käyttää julkisia terveyspalveluja - sepä vasta olisi mielenkiintoista tietää.

KirsiM kirjoitti...

Elegia, tietääkseni jotkut käyttävät, mutta eivät välttämättä näitä perusterveydenhuollon palaveluita, vaan erikoissairaanhoidon palveluita. Ja niissä kuulemani mukaan he saavat herkästi parempaa kohtelua kuin muut kansalaiset: yksityishuoneen tai muuta sellaista. Tällainen korruptio ei edistä terveydenhuollon parannustyötä millään tavoin.
Olisi kyllä hyvin kiintoisaa tietää, suostuuko kansanedustaja jonottamaan kiireettömänä terveyskeskusjonossa. Luulenpa, että ne pitävät itseään muita tärkeämpänä.

Punaruskea kirjoitti...

Kirsi, sinua odottaa tunnustuspalkinto blogissani.

KirsiM kirjoitti...

Kiitos, Täti Punaruskea. Sinun tunnustuksesi tuo minulle iloa ja rohkaisee. Tällaisena harmaana, tuulisena ja myrskyisenä päivänä rohkaisu on tärkeää.