13.10.08

Kun etsit tietoa sydänoireista

Sydän-lehden verkkolehdessä on paljon hyödyllisiä palstoja. Mielenkiintoinen on muun muassa lääkärille usein esitetyt kysymykset.
Sieltä löytyy tietoa esimerkiksi flimmeristä, alhaisesta verenpaineesta, Marevan-hoidosta ja pallolaajennuksen jälkeisestä elämästä.

4 kommenttia:

Paulatäti kirjoitti...

Finelin sivut on tosi hyvät ainakin siinä, että voi pelkästään itse laskemalla selvittää esim liiallisen natriumin saannin. En löytänyt noilta sivuilta mitään siihen viittaavaa, vaikka melkein kaikki osaa jollakin tavalla laskea ja helpottaa sydänvaivoja pelkästään sillä tavalla.

Natriumkarrageeniakin käytetään - kuten natriumglutamaattejakin eikä niitä välttämättä ymmärretä huomioida natriumin lähteenä ollenkaan. Outoa, vaikka on niin helppoa!

KirsiM kirjoitti...

Niin, mutta voit kyllä kysyäkin, jos et löydä. Paulatäti.
Finelin sivut ovat tosi hyvät, mutta ne ovat aika lailla toisenlaiseen tarpeeseen. Nämä Sydämen sivut ovat erinomaiset, kun tahdot tietää sydänsairauksista tai sydänoireista (jotitaa tietysti myös väärä ravitsemus voi aiheuttaa).

Tarjuska kirjoitti...

Hyvää tietoa varmaan monelle tämän päivän sydänsairaalle. Tietoa on ainakin tarjolla, jos sitä kaipaa. :) Kysyväkään ei tietä eksy.

KirsiM kirjoitti...

Tarjuska, tietoa on tosiaan tarjolla. Joskus on vaikea tietää, mikä siitä on hyvöö ja oikeaa. Siksi edelleen yritän kertoa hyvistä paikoista, joissa on tarjolla luotettavaa tietoa.
Sydan.fi-sivut ovat Sydänliiton lehden, Sydämen, verkkoversion sivut. Toinen paikka, mitä luonnollisesti suosittelen, kun hakee tietoa sydänsairauksista, on Duodecimin terveyskirjasto.fi.