2.10.08

Valokuvatorstai: Kiltti


Tämänpäiväinen Valokuvatorstain aihe Kiltti saa minut julkaisemaan kuvan eduskuntavaalien alta, vammaisjärjestöjen avustajakapinasta.

15 kommenttia:

Neulekirppu kirjoitti...

Taitaa kiltisti puhuvia löytyä aina vaalien alla. On kilttiä auttaa? Niin kai. Mutta on kiltti tai ei tasa-arvo kuuluu kaikille.

Anuradha kirjoitti...

Avustajat ovat kilttejä!

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Pelkällä kiltteydellä ei tietysti vammaisia avusteta - siinä tarvitaan arvoja ja asenteita, joiden avulla euroja ohjataan sinne missä niitä eniten tarvitaan.

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Ai niin, hyvä kuva haasteeseen8)

Tarjuska kirjoitti...

Ajankohtainen aihe, näin vaalien alla. Vammaiset ovat joutuneet monesti kiltisti tyytymään juuri noiden valtuustojen päätöksiin. Kuinkakohan moni valtuutettu muistaa kiltisti olla sanojensa takana päästyään valtuustoon. Katsotaanpa kuinka paljon kilttejä edustajia saammekaan tänä vuonna toimintaan. :)

savisuti kirjoitti...

Ei taida kiltteys riittää että saadaan tuokin asia kuntoon. Miten avustaja-asiassa kävi? Saatiinko siihen mitään muutosta aikaan?

SusuPetal kirjoitti...

Liian kiltti ei saa olla, joskus on kapinan paikka.

KirsiM kirjoitti...

Poliitikot on kiltteja ja puhuu nätisti vaalien alla. Siinä saa helposti neljäkin vuotta kerrallaan odottaa vuoroaan nurkassa että joku tulee siirtämään eri paikkaan, pukemaan tai vaihtamaan vaipan - tarpeesta riippuen, jos kiltisti odottaa.
Anuradha, avustajista osa on kiltteja, osa ehkä ei. He ovat töissä.
Inkivääri, olen samaa mieltä. Ja toiseen kommenttiisi: kiitos.
Tarjuska, sinä et ole kai kilteimmästä päästä. Jos olisit, tuskin olisit enää hengissä, kun mietin vaikka tuota syöpätutkimuksen etenemistä terveydenhuoltojärjestelmässämme!
Savisuti, henkilökohtainen avustaja on tietääkseni edelleen vammaispalvelulain mukainen tukimuoto, mutta ei subjektiivinen oikeus, jollaiseksi vammaisjärjestöt sen haluavat.
Susu, olen samaa mieltä. Tahtoisin nostattaa näin vaalien alla laituksissa asuvat vanhukset kapinaan. Heidän ihmisoikeuksistaan ei olla riittävän tarkkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kiltteydellä ei arvoja saa kohdalleen.

Tarjuska kirjoitti...

Serkku kuoli eilen, joten yksi kiltisti omaishoitajaa kaivannut on vähemmän listoilla. Joutui kiltisti olemaan kotosalla, muiden armoilla. Tuntuu tosi ikävältä.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Kaikki ovat niin kilttejä vaalien alla... ja sitten myöhemmin noudatetaan vain ryhmäkiltteyttä.

KirsiM kirjoitti...

Johnleehooker, näin usein on - valitettavasti.
Tarjuska, sain tuon ikävän uutisen. Markon kohdalla ei ollut kyse omaishoitajan tarpeesta, vaan juuri henkilökohtaisen avustajan tarpeesta, jota Helsinki ei hänelle myöntänyt. Tätihän kävi hoitamassa minkä miesystävänsä hoidolta ennätti. Vaan kun ihminen käy kahdeksaakymmentä ei hän enää ole täystehoiskussa hänkään.
Pantteri, sanos muuta. Nyt on meneillään hymykampanja :)

Tarjuska kirjoitti...

Itse jälkikäteen tajusinkin kirjoittaneeni väärin eli kyse oli juuri henkilökohtaisesta avustajasta. Sitä hän ei saanut itselleen, vaan iäkkään äidin piti toimi omaishoitajana ja käydä kahden vaikeavammaisen läheisensä luona päivittäin. Uskon, että tuo on ollut tosi rankkaa tädillemme.

KirsiM kirjoitti...

Joo, omaishoitajathan ne tätä systeemiä pystyssä pitävät - jos jaksavat. Olen tässä taas ihmetellyt, mitä liki kahdeksankymppisen ihmisen pitää tehdä saadakseen omaishoidon tukea, kun hän hoitaa yksin sotainvalidia, joka sairastaa dementiaa. Kohta siellä on kaksi potilasta yhden sijaan, kun ei Vaasan kaupungilla ole kiinnostusta pieneenkään panostukseen.

Marja-Leena kirjoitti...

Kilttiä on laittaa esille tällainen kuva eli olla näinkin vammaisten puolella, tosin taidat tässäkin asiassa olla päättäjien suuntaan muuta kuin kiltti. Hyvä hyvä, oikein hyvä.

Marja-Leena alias Spektri