23.10.08

Valokuvatorstai: Silta nykyaikaan


Tämänkertainen Valokuvatorstain inspis on kuva pitkospuista, ehkä Helsingin Lammassaaresta. Kuvan nimi on silta nykyaikaan.
Omista albumeistani löytyy enemmän kuvia, jotka voisi otsikoida Silta menneeseen.
No, silloin kun Hilda Flodin loi verrattomat veistoshahmot Aleksin ja Mikonkadun kulmassa olevaan Pohjolan taloon, ei vielä ollut pankkiautomaatteja eikä pankkitukiakaan.
Nyt on molempia ja rahamaailma pyrkii valjastamaan jopa Flodinin ukotkin palvelukseensa. Ukot eivät siitä tosin ole moksiskaan, vaan irvistelevät moiselle menolle. Ne ovat nähneet kuinka toisella puolen katua kannettiin pankkikylttejä kierrätyskeskukseen ja kuulleet kuinka omassakin talossa vajaat parikymmentä vuotta sitten remakat luotonantojuhlat päättyivät kierteeseen, jonka seurauksena lukuisat ohikulkijat muuttuivat apaattisiksi – ja sitä kesti vuosia. Ukot siis ilmeilevät ihmetystään siitä, miten lyhyt muisti on niillä, joita ei ole hakattu kiveen.

10 kommenttia:

Västäräkki kirjoitti...

Hyvä oivallus!

Anuradha kirjoitti...

No niin ! Nykyaika ja menneisyys kohtaavat hienosti tässä kuvassa!

Doris50 kirjoitti...

Niinpä vanha-aika ja nykyisyys rinta rinnan.

Hallatar kirjoitti...

Hyvin kerrottu.
Hyvä kuvakin. =)

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Hyvin otettu!

KirsiM kirjoitti...

Kiitos teille kaikille, arvon ystävät. Kohtaamista kyllä, yhdistämistäkin ehkä. Sillalla on yleensä kaksipuolinen liikenne, joten ehkä tämä toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin tuo otto on silta pankkitilille, josta hevonen on syönyt käteisen. :(

KirsiM kirjoitti...

Hyvä, Neulekirppu. Sieltä tuli oiva aasinsilta.

Inkivääri kirjoitti...

Hyvä kuva haasteeseen - siinä mennyt ja nykyaika kohtaavat ja kauneudessa mennyt voittaa, vaikkeivat ukkelit välttämättä juuri kaunottaria olekaan:D

KirsiM kirjoitti...

Inkivääri, rumuudessaan ne kai ovat jotensakin kauniita?