7.11.08

Kannustetaan kepillä ja vähän remmillä

Ovat suunnitelleet oikein palkkatyönä suurta sosiaaliturvauudistusta, jossa sopivasti laman aluksi leikataan työttömyysturvaa – ihan kannustusmielessä.
Rikkaita kannustetaan verohelpotuksin ja köyhiä ja syrjään sysittäviä, niitä, joilta lopetetaan työpaikat, ja jotka pannaan kilometritehtaalle, heitä kannustetaan vähentämällä käytössä olevia niukkoja rahavaroja.
Isojen herrojen ajatukset ovat – niin. Omasta mielestäni olisi jo aika alkaa puhua siitä, että kaikkia ihmisiä on kohdeltava ihmisarvoisesti.

6 kommenttia:

Sokea kana kirjoitti...

Pinserin blogissa - http://www.pinseri.com/2008/11/06/tyottomyys-ei-poistu-leikkaamalla/#comments - kommentoin, että mihin sitä kepillä aikaansaatu aktiivisuus pitäisi kohdistaa, kun työpaikat näyttävät häviävän ja menon ennakoidaan pahenevan? Outo aika leikata työttömyysturvaa.

KirsiM kirjoitti...

Jos keppiä halutaan antaa, sitä pitäisi mielestäni antaa maan poliittiselle johdolle. Toivottavasti kyseinen johto ei tällä kertaa aja maata syvempään lamaan kuin muissa teollisuusmaissa.

Kaura kirjoitti...

Tää on niin uskomatonta. No, koulussa ja kotona kasvattajana on helppoa nähdä, miten kannustavaa keppi on *sensuroitu kirosana*

Ja ihan hirveän kannustavaa syöstä työttömäksi joutunut ihminen kurjuuteen.

KirsiM kirjoitti...

Tätä kovuuden maksimointia, ja sitä, että sen annetaan tapahtua, minä hämmästelen ja kauhistelen. Onneksi on sentään sananvapaus. Ainakin vielä.

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Sama meininki on täällä Italiassakin. Mitäpä muuta täällä voisi odottaakaan, kun pääministerinä
on upporikas, mainoksilla aikanaan rikastunut herra B.

Täällä uhataan jo sananvapauttakin. Toistaiseksi eivät kuitenkaan ole voineet estää valtavia mielenosoituksia, vaikka yrittävät niitä vähätellä.

KirsiM kirjoitti...

Huoh, Paperivuorineuvos, rikkaatpa eivät välttämättä piittaa siis sen paremmin Italiassa kuin Suomessakaan köyhien kärsimyksistä.
Täällä kuulemma pitäisi rikkaiden demonisointi lopettaa. Näin sanoi yksi vauras rikkaiden puolestapuhuja, Mr. S. Itse en ole koskaan törmännyt Suomessa rikkaiden demonisointiin, mitä se sitten lieneekin. Sen sijaan mieleeni hiipi epäilys, että ongelma on rikkaissa itsessään ja sen nimi on kolkutteleva omatunto. Omantunnon ei ehkä olekaan aivan helppo hyväksyä, jos asianomainen ei ole hankkinut omaisuuttaan lähimmäistään kunnioittavilla keinoilla, vaan ihmisten selkänahasta, kvartaalien julmilla irtisanomisilla tai olemalla jotenkin muuten epähumaani.