4.11.08

Omapahan on asiasi


Tänään nuori nainen soitti minulle ja tarjosi vakuutusta syövän varalle – koskapa olen Stockmannin kanta-asiakas, kuulemma. Sanoin naiselle, että on paljon riskejä, miksi vakuuttaisin itseni, ja miksi vakuuttaisin itseni yhden sairauden varalle.
Keskustelu loppui lyhyeen.

Meillä on jo korkean tason lääketieteellinen osaaminen, kuten Amerikoissa. Olemme kovaa kyytiä menossa muutenkin Suomessa kohti Amerikan mallia: kilpailutusta, veronalennuksia rikkaille ja yksityisiä sairausvakuutuksia. Pian alamme puuhata köyhien terveyspalveluita hyväntekeväisyytenä, kuten Jenkkilässä jo nyt tehdään.

10 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Otin aiemmin jo tuon vakuutuksen naistentautien syövän varalle ja toisen vakuutuksen sairauksien varalle. Niiden kuukausimaksut eivät tosin päätä huimaa. Tosin korvauksissakin on luokitus ja minulla olin se alin korvausluokka, mutta kuitenkin. Ajattelin näitä kokemiani sairauksia ja siksi päädyin niihin. Nyt soittivat ja tarjosivat syöpävakuutusta. Kerroin, että kesällä oli okasolusyöpä, joten siihen se puhelu loppuikin. Eipä sitten voinutkaan minulle sitä vakuutusta antaa.

KirsiM kirjoitti...

Vakuutusala on bisnestä, ei ihmisistä huolehtimista, Tarjuska. Jos vakuutuksen ottaa, se tosiaan pitää ottaa ennen kuin mitään ongelmia on ilmaantunut.

Liisa kirjoitti...

Eiköhän se mene siihen, että lapsi on vakuutettava ennen syntymäänsä? Ja saako kattavaa vakuutusta silloinkaan ilman lapsivesitutkimuksia?

Katsoin joltakin kanavalta sen hyväntekeväisyyslääkäridokumentin.Mietin, siinäkö on Suomen tulevaisuuden kuva, kun julkisesta sairaanhoidosta höylätään ja höylätään...

Obeesia kirjoitti...

Muutama vuosi sitten postineiti kauppasi minulle sairausvakuutusta. Totesimme säännöistä, että ehkä en sitä saisi, koska käytin silloin kahta lääkettä. Nainen ehdotti minulle silmät kirkkaina, että voisin lopettaa sen toisen, jotta saisin vakuutuksen!

Chi kirjoitti...

Kirsi mahtavaa, että tartut tähän aiheeseen! Niin tärkeä asia.

Minulla ei taida tällä hetkellä olla minkäänlaista vakuutusta, paitsi matkavakuutus. Meinasin ottaa sen vuosi sitten, mutta sen kaavakkeen täyttö kävi ylivoimaiseksi. Kaikki yksittäiset lääkärikäynnit ja niiden syyt olisi pitänyt muistaa noin 15 vuoden ajalta ja lääkäreiden nimetkin, jestas sentään! Tosiaankin, ei niitä vakuutuksia ilmeisesti anneta kuin terveille ihmisille.

Ja olen kuullut, että monet ottavat vakuutuksen vauvalleen jo ennen sen syntymää, ihan vain siltä varalta jos jokin meneekin pieleen. Ilmeisesti hoitojärjestelmään ei enää oikein luoteta?

KirsiM kirjoitti...

Liisa, joo. Ja vanhemmat joutuu geenitestiin, jossa määritellään riskitaso.
Liisa, mä katselin samaa dokkaria ja ajatukset menivät samaan suuntaan. Hyvää tekevä lääkäri taisi olla muuten sitä paitsi eurooppalainen. Kohta hänet pitää hälyttää Suomeen,

Obeesia, postineiti kauppasi minulle pari kesää sitten kotivakuutusta, kun tein kesäosoitemuutosta. Kyllä kai siihen on jo tultu, että postineiti on terveyden ja hyvinvoinnin portinvartija. Posti tai siis Itella ei enää kuljettele kirjeitä, joten sehän voi perehdyttää väkensä markkinavoimien toimeksiantojen mukaiseen väestön terveydentilan tarkkailuun.

Chi, kiitos kannustuksesta. Eipä ole itsellänikään muuta kuin työnantajan kustantama matkavakuutus. Itse olen vielä kohtalaisen huolissani siitä, säilyykö ihisen intimiteettisuoja maailmassa, jossa bisnestyypit hoitelevat sosiaali- ja terveysturvaamme. Rohkenen epäillä, että tietoja herkästi myydään ja yhdistellään, jos vain jokin porsaanreikä lainsäädännöstä keksitään. Ja siis ilman muutahan on käsittääkseni selvää, että suuri raha vakuuttaa vain terveitä ihmisiä, joilla on hyvät geenit ja maksukykyä. Hoitojärjestelmä on niin hyvää vauhtia rapautumassa, että rahakkaat tietenkin valmistautuvat tulevaisuuteen. Muistan ajan, jolloin Suomi oli hyvinvointivaltio. Nykyään sitä sanotaan hyvinvointiyhteiskunnaksi ja kohta puhutaan hyvinvointiyhteisöistä.

OK kirjoitti...

Jos on riskitekijöitä, paremman suojan antavat hyvät elintavat, sopiva viinaksien naukkailu, liikuskelu, luova vetelehtiminen, tupakanpolton lopettaminen, mahdollinen verenpaine- ja rasvalääkitys, jos on geenilotossa huono onni ja positiivinen elämänasenne, kuin mikään vakuutus.

KirsiM kirjoitti...

Loistava resepti, OK. Kannatetaan.

Meemu kirjoitti...

Aika osuvasti vastasit tuolle vakuutusmyyjälle. Jotain tuon tapaista taidan minäkin vastata seuraavalla kerralla, kun minulle tuota vakuutusta taas kaupataan. Ei tarvitse myyjän sitten niin kauaa tivata ja ihmetellä, enkö todellakaan aio tuota vakuutusta ottaa. Niinhän se menee, että riskejä on elämä täynnä... Yrittäjänä minulla on tapaturmavakuutus, ja lapsilla on sairas/tapaturmavakuutukset (niillä on käyttöä ollutkin). Löytyisiköhän vakuutus vaikka yleiseen väsymykseen, kaamosmasennukseen, tai vaikka surutyöhön;)

KirsiM kirjoitti...

Niin, Meemu, kun emme koskaan voi tietää, mikä vastoinkäyminen tai koetus meitä kohtaa... Ja jos ne riskit ovat tiedossa, emme niihin vakuutusta saa, kuten Tarjuska tuossa laittamattomasti todisti.