16.11.08

Työttömyysturvan suunnitellut leikkaukset saivat tyrmäystuomion

Blogini lukijoista 19 osallistui kyselyyn siitä, kannatetaanko maan hallituksen kaavailemaa työttömyysturvan leikkausta.
Kukaan vastanneista ei ollut hallituksen suunnitteleman työttömyysturvan heikentämisen kannalla. Asia ei ollut kenellekään samantekevä.
Rohkenen ennustaa, että maan hallitus ei anna kansalaisten mielipiteen häiritä päätöksentekoaan.

2 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Myöhästyin kyselystäsi kun olen kovin laiskasti kierrellyt blogiastaniassa. Vastaukseni on kuitenkin: "No en todellakaan kannata!" Kokemuksia on omasta ansiosidonnaisesta, joka lähti sentään hyvästä palkasta, mutta yli puolittui ja etenkin naapurin pojan peruspäivärahasta, jolla ei edes vuokraa saa maksettua. Ei edes asuntotuen jälkeen. --- Hyvää viikkoa sinulle!

KirsiM kirjoitti...

Villiviini, ne, jotka ovat joko kokeneet työttömyyttä, läheltä nähneet tai pelkäävät sitä, eivät takuuvarmasti ole hallituksen työttömyysturvaleikkausten kannalla.
Itse olen leikitelly ajatuksella, että kerran vuodessa arvottaisiin joku korkea virkamies ja joku ministeiri minimitukien varaan ja niiltä otettaisiin kaikki kortit pois tyyliin "Nousukausi"-leffa. Luulen, että moni suunnitelma yhteiskunnassa menisi uuteen harkintaan.