28.12.08

Yäks
Kuulun joukkoon, joka jouluna mielellään juo lasillisen viiniä ruoan kanssa tai sitten jonain päivänä punaviiniglögiä lasillisen.
Nyt sattui niin, että halpa punaviini, jota glögiä varten olin ostanut, oli ihan hirmusta litkua. Lisäksi siitä puuttui kokonaan korkki. Kun metallisuojuksen avasi, vastassa olikin korkin sijasta avoin pullon suu. Juoma oli odotusten mukaista. Alkon sivuilta kävi ilmi, että korkiton pullo on todella oli ihan suunniteltu juttu eikä mikään valmistusvirhe. Kyseessä on alkon mukaan metallinen kierrekapseli ja pullon koko on "kertapullo". Nimeltään tökötti on Portada.
Meillä ei tuollainen pullo sori vaan ensinnäkään kulu kerralla loppuun ja toisekseen se ei vastakorkattunakaan ole hyvää.


Edit. 31.12. klo 14. Alko lähetti vastauksen.
Kiitos palautteestasi, jossa kerroit Portada-viinin korkista. Laadunvalvonnastamme kerrotaan, että pullossa on Stellvin-mallinen kierrekorkki, jossa siis monta senttiä leveä korkkausrengas. Korkin päällä ei ole mitään muovikapselia, vaan se on suoraan kierteistä vääntämällä avattavissa. Blogisi kuvien perusteella olet leikannut korkin auki samaan tapaan kuin se olisi korkin päällä oleva suojakapseli.
Pahoittelen, että korkki on aiheuttanut sinulle vaivaa ja harmia. Korkki on kuitenkin sinällään aivan moitteeton. Kerromme kapselista myös hyllynreunassa, hinnastossa ja netissä, merkinnällä M. Merkitsemme viinien poikkeavat suljennat joko kirjaimella M (metallinen kierrekapseli) tai S (synteettinen korkki). Kirjain on ympyröity ruokajuomakoodien yhteydessä. Luonnonkorkilla suljettujen pullojen kohdalla ei ole merkintää.

Siis muillekin tietämättömille tiedoksi: M on yhtä kuin yllä oleva pullonsulkemistapa, jota kaikki Alkon myyjätkään eivät tunnista ja josta hekään kaikki eivät tiedä. Vastauksesta ei nyt sitten ilmene, koska kyseinen innovaatio on otettu käyttöön.
Lueskelin Alkon netistä muiden mielipiteitä kyseisestä viinistä ja totesin, että minulla vain taitaa olla sitten kalliimpi maku. Monen arvioijan mukaan hinta-laatusuhde on kovinkin hyvä. Itse ostan tästä lähin entistäkin harvemmin, mutta sellaisia, mistä teidän, että ne maistuvat hyviltä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää punaviiniä saa melko edullisissa "pahvilaatikoissa", joissa juoma säilyy hienosti pitemmänkin aikaa. Voi ottaa lasin silloin tällöin, koska pakkaukseen ei pääse ilmaa hanasysteemin kautta. Omassa taloudessa säilyi hyvänä koko kesän ajan.

KirsiM kirjoitti...

Luultavasti tosiaan parempi ratkaisu kuin nuo korkittomat korkit :)