15.2.09

Oikeudenmukaisuutta maksuihin

Kun poliitikot ovat olleet hanakoita nostamaan kansalaisten maksuja ja vähentämään yrityksen maksuja, itselläni olisi ehdotus, joka ainakin näin omasta mielestäni olisi hyvä keskustelun pohja: sidottaisi kunnalliset ja valtiolliset asiakasmaksut kansalaisen käytettävissä oleviin tuloihin. Nythän maksut ovat yleensä samat riippumatta siitä tienaako kansalainen seisemän tonnia vai kaksi tonnia kuukaudessa tai mahdollisesti vielä vähemmänkin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Johan ne enemmän tienaavat maksavat niistä enemmän. Nimittäin verojen muodossa.

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, se on mielestäni erittäin kohtuullista.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpa joskus ylettyisikin tuohon kaksi tonnia kuussa.

KirsiMy kirjoitti...

Niinpä, anonyymi. Ja esimerkiksi kansanedustajilla on palkkansa lisäksi mittavat verottomat kulukorvaukset; he eivät voi edes ymmärtää, millaista hommaa on vuositolkulla tienata liian vähän. Kun vuosi sitten kansanedustajien palkkoja nostettiin, ne nousivat pienimmilläänkin lähes 400 euroa!
Parlamentaarikkojemme pelkkä kuukausipalkka on lähes 6000 euroa kuukaudessa ja siihen lisäksi tulee moninaiset verottomat kulukorvaukset, jollaisia tavallisella taaplaajalla ei ole. Sellaisilla palkoilla nyt voi itsekin maksaa kokonaan sairauskulunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Sairaspäivärahani on 433e kuukaudessa...et kivat korotukset.

Anonyymi kirjoitti...

Minun puolestani terveyskeskusmaksu voisi olla vaikka 500€/käynti. Työterveys toimii ja vapaa-ajan vakuutukset ovat sen verran kattavat, ettei kunnalliseen tule eksyttyä. Edellisestä kerrasta on kauan aikaa ja silloinkin pääsin jonon ohi, kun oli polvi sen verran pahasti rikki. Leikkaus hoidettiinkin sitten yksityisellä.

Puistattaakin ajatus mennä julkiselle jonottamaan narkkareiden, mielenterveyshäiriöisten ja muiden moniongelmaisten seuraan. Mielummin istun viihtyisässä odotushuoneessa ne muutamat minuutit ennen vastaanotolle pääsyä.

KirsiMy kirjoitti...

Sea, sanopas muuta.
Anonyymi, tuohonhan se julkisen terveydenhuollon alasajo perustuu. Toivottavasti et joudu irtisanotuksi. Silloin koko korttitalo saattaa romahtaa, jos terveyskeskusmaksu on tuo kaavailemasi 500 euroa.
Jonon ohihan jotkut poliitikotkin pääsevät Suomessa julkisen terveydenhuollon palveluissa, mikä on häpeällistä.
Anonyymiuden taakse on vaikea nähdä. Naurattaa joka tapauksessa tuo kuvauksesi julkisen terveydenhuollon asiakkaista. Moisia näkee yleensä lähinnä hienoissa vanhoissa italialaisissa leffoissa. Oikeastihan ainakin meillä tuossa Puistolassa väki on iäkästä, usein vähävaraista rauhallista porukkaa. Humalaisiin en ole siellä törmännyt, vaikka mediassa niistä kerrotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuota työttömyyttäkin tullut koettua. Työkkärin tädille sanoin:"Pidä vaan ne koulutuspaperisi. Järjestän itse seuraavan työpaikkani." Ensimmäisen kuukauden vain nautin ansiosidonnaisesta, toisena aloitin työnhaun ja kolmantena olinkin töissä.

Oma otantani kunnallisen terveydenhuollon asiakkaista perustuu Tampereen Hatanpään ensiapuun eräänä sunnuntaiaamupäivänä vuosia sitten.

Pointtini on se, että homma ei saa mennä progressiivisen verotuksen lisäksi tulopohjaiseen palvelumaksuun. Hyvätuloisia kunnallisia palveluja käyttäviä on vähän. Vaikutus kokonaisrahoitukseen on siis marginaalinen.

Kateus on meidän suomalaisten perisynti. Yritän taistella siitä eroon välillä hyvällä, toisinaan huonommalla menestyksellä. Jos joku menestyy itseäni paremmin, niin se hälle suotakoon. Ei se ole minulta pois.

Jos poliitikot nostavat palkkojaan, niin siinähän nostavat. Kansa saa aina ansaitsemansa eduskunnan. Vaikutusmahdollisuuteni siinä pelissä on yksi vaatimaton ääni. Siispä keskityn mielummin omaan tekemiseeni ja uraani.

En esimerkiksi usko, että tulevaisuudessa työeläke olisi nykyistä kansaneläkettä kummoisempi. Siksipä olen eläkesäästänyt jo hyvän aikaa. Saanpahan ainakin jonkinlaisen vaikutusmahdollisuuden eläkkeeni suuruuteen.

Jos parhaansa tekee eikä menesty, niin peilistä löytyy syyllinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä julkisessa terveydenhuollossa käy ihan normaaleja ihmisiä. Olen pakosta viimeaikoina joutunut odottamaan päivystyksessä välillä tuntikausia, milloin verikokeiden tuloksia tai pääsyä lääkäriin. En ole koko aikana nähnyt yhtään moniongelmaista, häiriötä aiheuttavaa yksilöä. Tavallisia ihmisiä, vanhuksia, työssäkäyviä ihmisiä,lapsia ja kadulla liukastuneita. Monella pätkätyöläisellä/yksityisyrittäjällä ei ole tänä päivänä työterveydenhuoltoa vaan joudumme turvautumaan julkisiin palveluihin.

KirsiMy kirjoitti...

Julkisen terveydenhuollon asiakkaat ovat yhtä arvokkaita ihmisiä kuin yksityisiä palveluita käyttävät. Tämä on päivänselvää.
Jokainen ihminen on yhtä arvokas.