12.7.09

Pahantuuliset ja välinpitämättömät

Lukaisin tuossa Uuden Suomen poliitikkojen blogeja. Jälleen törmäsin pahantuuliseen tai välinpitämättömään terveydenhuollon palveluksessa olevaan ihmiseen. Yksikin sellainen on liikaa, ja vaaraksi sairaille ihmisille. Siksi tämä linkki. Asiakaspalveluihmiset tarvitsevat soveltuvuustestejä ja koulutusta vaativaan työhönsä vielä kipeämmin kuin vartiointiliikkeitten palveluksia.

Terveyskeskuksissa ja päivystyksissä lisätään turvamiehiä. En lisätarvetta yhtään ihmettele, jos henkilökunnalla on oikeudet suhtautua välinpitämättömästi ja evätä apuaan sitä pyytäviltä. Tiedän kyllä, että osa päivystyspotilaista on ympärikännissä ja tarvitsisi hoidon lisäksi selviämistä, mutta tämäkään ei oikeuta terveydenhuollossa töissä olevia ihmisiä epäämään hoitoa. Moni menettää henkensä humalassa eikä se pienennä avun evänneen henkilön tai tahon vastuuta potilaan tilan pahenemiseen tai potilaan kuolemaan.

Päihteiden käyttäjät ovat usein asiantuntevan avun tarpeessa. Mitäpä jos oma läheisesi kuolisi putkassa tai kotiin käännytettynä?
Pekka Laine: Päihdepotilas terveyskeskuksen päivystyksessä.

Ei kommentteja: