28.7.09

Thaimaassa kovasti tuoreita sikainflunssatartuntoja

Eilisen päivän tilaston mukaan Thaimaassa oli eilen 24 tunnin sisällä tullut uusia tartuntoja 1656. Maassa on kaikkiaan 6776 löydettyä tautitapausta ja 24 ihmistä on kuollut sikainfluenssaan.
Thaimaa1656
6776
24

Suomessa tartuntoja on havaittu vasta melko vähän: Yhdeksän uutta, 176 kaikkiaan eikä kenenkään kuolemaa ole tilastoitu sikainfluenssan aiheuttamaksi.
Suomi9
176
0

4 kommenttia:

mm kirjoitti...

Ohhoh. Tapasin aamulla Kauniaisissa Thaimaasta viime viikolla palanneita. Eipä huomattu jutella tästä asiasta. (Oli aika tavalla muitakin juttuja puhuttavana...)

KirsiM kirjoitti...

Mm, luulenpa, että tilanne on tullut sillä tavoin äkkiä, että vielä viime viikolla ei ole ollut noin ärhäkkää, joten ei iole ehkä tullut vielä heidänkään korviinsa. Nuo 1656 tartuntaa oli tosiaan havaittu 24 tunnin sisällä.
Tämä tauti on jo löytänyt Tyynenmeren saarivaltiotkin, mutta se vetää vielä henkeä. Toivomme, että ei käänny ärhäkämmäksi luonteeltaan.

Villiviini kirjoitti...

Minä, vanha häijy akka, suvaitsen epäillä, että meillä on lopetettu koko tilastointi. Vielä ikävämpi vaihtoehto, että on lopetettu myös diagnoosien teko. Toivon hartaasti, että olen väärässä.

KirsiM kirjoitti...

Villiviini, itse en usko, että olisi syytä epäillä.
Mutta diagnoosia ei kyllä tulla varmistamaan vältäämättä enää labrakokein, sillä kun epidemia todella iskee, ei sellaisella taida olla yleisesti ottaen juuri merkitystä. USAssa, jossa epidemia on jo päällä (lähes 44.000 tautitapausta), tilastoidaan sekä varmistuneet että epäillyt tapaukset samaan luokkaan.